Montella, Avusturya Maçinda 9 Degisiklikle Çikti

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Vincenzo Montella, dört gün önce Macaristan ile oynanan hazirlik maçinin 11’inden 9 degisiklik yaparak Avusturya karsisina çikti.

A Milli Futbol Takimi, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) hazirliklari kapsaminda Ernst Happel Stadyumu’nda Avusturya ile karsilasiyor. Ay-yildizlilarda Teknik Direktör Vincenzo Montella, dört gün önce Puskas Arena’da Macaristan ile oynanan özel maçin 11’inden 9 degisiklik yaparak Avusturya karsisina çikti. Italyan çalistirici, bir önceki mücadeleye 11’de baslayan Kenan Yildiz ve Hakan Çalhanoglu’na, bu müsabakada da görev verdi.

Milli takim, Avusturya maçina su 11’le basladi:

“Ugurcan Çakir - Mert Müldür, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Cenk Özkacar - Salih Özcan, Hakan Çalhanoglu, Irfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoglu, Arda Güler - Kenan Yildiz.”

Arda Güler milli takimda ikinci kez 11’de

Ispanya La Liga’da Real Madrid formasi giyen 19 yasindaki futbolcu Arda Güler, milli takim kariyerinde ikinci kez bir maça 11’de basladi.

Arda, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda 16 Haziran 2023 tarihindeki Letonya mücadelesiyle ay-yildizli formayi 11’de ilk defa sirtina geçirmisti.

Arda, ayrica Avusturya müsabakasiyla birlikte altinci kez A Milli Futbol Takimi için mücadele etti.

Merih Demiral 5 maç sonra 11’e döndü

Ay-yildizli takimda Merih Demiral, yasadigi sakatlik sonrasi 5 maç sonra 11’de kirmizi-beyazli formayi giydi. Son olarak Euro 2024 Elemeleri D Grubu’nda 8 Eylül 2023 tarihinde oynanan Ermenistan karsilasmasina 11’de baslayan Merih, söz konusu mücadeleden dört gün sonra Japonya maçinda ise oyuna sonradan dahil olmustu.

26 yasindaki futbolcu, bu süreçte Avrupa sampiyonasi elemelerinde Hirvatistan, Letonya, Galler müsabakalarini kaçirirken, Almanya ve Macaristan’la oynanan hazirlik maçlarini kaçirdi.

Türk taraftarlar milli takimi yalniz birakmadi

A Milli Futbol Takimi’ni, Türk taraftarlar da yalniz birakmadi. Farkli ülke ve sehirlerden Viyana’ya gelen çok sayida Türk futbolsever, Ernst Happel Stadyumu’nda kirmizi-beyazli takima destek verdi.

Kaynak: İHA