Kemal Ertürk'ten, Tutuklu Trabzonsporlu Taraftarlarla Ilgili Açiklama

Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, haksiz ve hukuka aykiri tutuklama kararlarina karsi yapilan itirazlarin reddedildigini belirterek, olaylara karisan taraftarlarin tutukluluk sürecinin devam ettigini söyledi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, 17 Mart 2024 tarihinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasinda oynanan müsabaka sonrasi yasanan olaylarin ardindan tutuklanan 5 taraftarla ilgili açiklamalarda bulundu. Adaletin herkese ayni sekilde tecelli ettirilmesi gerektigini vurgulayan Ertürk, "17 Mart 2024 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasi sonrasi uzatilan gözalti süresi sonucunda 13 taraftarimizin 5’inin basit yaralamaya tesebbüs ve yasak alanlara girme suçlarindan tutuklanmasina karar verilmesinin üzerinden tam 7 gün geçti. Haksiz ve hukuka aykiri tutuklama kararlarina karsi yapilan itirazlar reddedilmis olup haksiz ve mesnetsiz tutukluluk süreci devam etmektedir. Ancak ayni sorusturma dosyasi üzerinden ve yine ayni taraftarlarimizca Fenerbahçeli futbolcular hakkinda yapilan sikayetler ile ilgili olarak ise henüz somut bir gelisme olmamistir" dedi.

Kemal Ertürk, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarini belirterek, sözlerini söyle tamamladi:

"Haksiz bir sekilde ve hiçbir hukuki dayanagi olmadan tutuklanan taraftarlarimizin bir an evvel serbest birakilmasini, adaletin herkese esit sekilde tecelli ettirilmesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacagimizin bilinmesiniisteriz."

Kaynak: İHA