Nusaybin Belediyesi Kadin Basketbol Takimi, Türkiye Yari Finalleri Anadolu Sampiyonasi'nda

Nusaybin Belediyesi U16 Genç Kiz Basketbol Takimi, Türkiye Yari Finalleri Anadolu Sampiyonasi’na gitmeye hak kazandi.

Kulüp Antrenörü Mehmet Tahir Gümüs, zorlu bir mücadelenin sonunda yine galibiyetle döneceklerini söyledi.

2 sene önce Türkiye sampiyonasinda dördüncü olduklarini hatirlatan Gümüs, küçük bir ilçeden çikip büyük takimlarla yarisip güzel sonuçlar elde eden bir takim olduklarini ifade etti.

Oyuncularindan birini Galatasaray’a, digerini Amerika’ya yolladiklarini belirten Gümüs, onlarin gururlari oldugunu, devami gelecegine inandiklarini dile getirdi. Gümüs, rakiplerinin zorlu oldugunu, fakat kizlarin kadin ruhuyla yaristigini kaydetti.

Kizlarla gurur duydugunu belirten Basketbol Antrenörü Izzet Macit ise, "Daha önce böyle bir deneyimimiz oldu. Güneydogu’da bir ilkti, Türkiye sampiyonasina kalmistik. Burada çok büyük bir emek var. Kaymakamimiz Ercan Kayabasi’nin ve Ilçe Gençlik Spor Müdürümüz Serkan Tekin’in büyük destekleri var. Onlardan aldigimiz destekle yürüyoruz. Önce ilçedeki maçlari kazandik. Daha sonra bölge sampiyonasina gittik ve galibiyetlerimizi aldiktan sonra simdi de Türkiye Yari Finalleri Sampiyonasi’na gidiyoruz" dedi.

Emeklerinin karsiligini alacaklarini söyleyen basketbol oyuncusu Nisa Karaca, "Çok mutlu ve gururluyum. Bu güzel basari ile emeklerimizin karsiligini aliyoruz. Hepimiz oldugumuz yerden koçlarimizdan çok memnunuz. Ilk defa gitmiyorum ama her seferinde ilk defa gitmis gibi heyecanlaniyorum" ifadelerini kullandi.

Oyunculardan Elif Rana Acar da, "8 yildir basketbol oynuyorum. Mardin’in küçük bir ilçesinden fazla bir imkanimiz olmamasina ragmen bu yerlere gelmek çok gurur verici. Biraz zorlu maçlar olacak. Fakat çabalarsak emeklerimizin karsiligini alacagimizi biliyorum" dedi.

Kaynak: İHA