Kütahya'nin Tavsanli Ilçesinde Korfbol Turnuvasi Yapildi

Kütahya’da yeni taninmaya baslayan korfbol bransinda 5 gün sürecek grup müsabakalari Tavsanli ilçesinde basladi.

Erkek ve kadin sporcularin bir arada oynayabildikleri bir spor dali olan korfbol grup müsabakalari, Tavsanlili sporseverlerle tanisti. Açilis törenine Tavsanli ilçe Milli Egitim Müdürü Rasit Küçükkagnici, Kütahya Gençlik Spor Müdürlügü Okul Sporlari Sube Müdürü Kutlu Varmaz, Kütahya Gelismekte Olan Spor Branslari Federasyonu Il Temsilcisi Berke Karaçay ve çok sayida sporsever katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan açilis seremonisi gerçeklesti. Açilista konusan Tavsanli Ilçe Milli Egitim Müdürü Rasit Küçükkagnici, "2023 2024 okul sporlari kapsaminda Ege Bölgesi bölge müsabakalari için ilçemize farkli illerden gelen 13 tane korfbol takimini ilçemizde agirlamaktan gurur duymaktayiz. Hepiniz hos geldiniz sefalar getirdiniz. Tavsanli’da yapilan müsabakalar sonrasinda galip gelen takim Türkiye finallerine katilacaktir. Buradan sampiyon olarak çikan takimimizin da Türkiye finalinde de derece yapmasini umuyorum. Spor centilmenlik kardeslik içerisinde geçtigi zaman güzel sonuçlar vermektedir. Bu sebeple burada yapilacak müsabakalarda kardeslik ve centilmenligin ön planda olmasini temenni ederim" diyerek, tüm takimlara basarilar diledi.

Tavsanli 15 Temmuz Sehitler Fen Lisesi Beden Egitimi Ögretmeni Adem Türkan, "Su an korfbol müsabakalarina ilimizi temsil ederek biz katildik ve ilk maçimizi 16-8 Karsiyaka Lisesi’ni yenerek kazandik. Bu müsabakada kizlar ve erkekler kendilerine alan açarak gol atmaya çalismakta. Tavsanli Fen Lisesi olarak 6 yildir bu takimi çikariyoruz. Daha önceleri Türkiye finallerine de katildik. Yine hedefimiz Türkiye finallerine katilmak ve Kütahya’mizi en iyi sekilde temsil etmektir" dedi.

Kütahya gelismekte olan Spor Branslari Federasyonu Il Temsilcisi Berke Karaçay, "Ilimizde yapilmakta olan gelismekte olan spor branslari, ayni zamanda okul sporlarini da beraber yürüttügümüz Kütahya grup müsabakalari su an oynanmakta. Bes gün sürecek grup müsabakalarina birçok ilden sporcu ve antrenör katilmakta. Korfbol, kadin ve erkegin birarada oynadigi kesinlikle temas içermeyen, basketbol ve hentbol karisimi bir branstir. Basketbol ve hentboldan ayrimi sudur; kadinlar kadinlari erkekler de erkekleri savunur. Kesinlikle temas olmadigi için birçok kurali ayrisir. Top sektirmeden ve topla dribbling yapmadan oynanan bir oyundur. Besinci gün sonunda Kütahya ilimizde Gençlik Spor Il Müdürümüz ile beraber genç ve yildizlarda ilk ikiye giren takimlara ödüllerini verecegiz. Buradan da insallah Türkiye finallerine güzel bir sekilde yollayacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA