Baskan Çetin Açiklamasi

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, amatör spor kulüplerin her zaman yaninda yer aldiklarini belirterek, bu anlayisin bundan sonra da devam edecegini açikladi.

Çukurova Demirspor, 5 Ocak Demirspor Kadin Futbol Takimi ve Çukurova Demirordu Spor Kulüplerini ziyaret eden Çetin, “Güzel seyler yaptiginiz zaman hakkinizda güzel seyler anlatiliyor. Spor anlaminda da Çukurova’ya çok seyler kazandirdigimizi görüyorum. Bunun için de çabamiz halen devam ediyor. Uzmanlik dönemi dedigimiz yeni dönemde de bu anlayisimiz sürecek. Tüm kulüplerimize bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da sahip çikmaya devam edecegiz. Her mahalleye bir spor tesisi kazandiracagiz” dedi.

Çetin, sporun futboldan ibaret olmadigini belirterek, “Futbol dünyanin en popüler sporu ama salon sporlari da var. Bu konuda ben de duyarliyim. Uzun yillar voleybolla ugrastim. Voleybol camiasinin bizden beklentileri vardi. Çukurova’nin Sultanlarini kurduk ilk kez 1. Ligde mücadele ettiler ve sampiyon oldular. Simdi Sultanlar Liginde mücadele ediyorlar. Bu konuda görevimi yaptim. Dünyanin en iyi takimlari bizim ligimizde mücadele ediyor. Kadin voleybolu haricinde dünyada bir numara oldugumuz bir spor dali yok. Bu kizlar cumhuriyetin, Atatürk’ün kizlari. Cumhuriyetin savunucusu olacagiz ve Atatürk ilkelerini yasatacagiz. Dünyada hiçbir lider yoktur ki gençlere bu kadar güvensin ve onlara bayram armagan etsin. O da Büyük Önder Atatürk’tür” seklinde konustu.

Çocuklara spora devam etmelerini, kötü aliskanliklardan uzak durmalarini derslerine çalismalarini öneren Çetin, bu konuda kendisine söz verilmesini istedi.

Çetin, Büyük Önder Atatürk’ün “Gençler cumhuriyeti biz kurduk onu yasatacak ve yüceltecek sizlersiniz” sözünü hatirlatarak, “Biz hepimiz cumhuriyetin muhafizlari olmaya devam edecegiz. Sporla ugrasan çocuk derslerinde de basarili olur. Bu gençlere sahip çikan kulüp baskanlarina tesekkür ediyorum. Bize düsen onlara destek olmaktir. Tüm kulüplere malzeme anlaminda ve maddi anlamda sahip çiktik. Çikmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA