Depremin Izlerini Sporla Asan Afetzede Gençler, Türkiye Sampiyonu Olmayi Basardi

Hatay’in Reyhanli ilçesinde yasayan Berat Musab Tümay ve Hüseyin Öztürk, depremin ardindan antrenmanlarina ara vermeden devam ederek Alpagut sporunda Türkiye sampiyonu olmayi basardilar.



Kahramanmaras merkezli depremde en büyük yikim Hatay’da olmus, yaklasik 25 bine yakin insan vefat etmisti. Asrin felaketinde binlerce vatandasin da hayati olumsuz etkilenmisti. Hatay’in Reyhanli ilçesinde yasayan 19 yasindaki Berat Musab Tümay ve 16 yasindaki Hüseyin Öztürk, yasadiklari depremi spora olan tutkulari ile astilar. Kisa bir ara sonrasinda antrenmanlarina geri dönen genç sporcular, Alpagut Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye Sampiyonu oldular.

"Hatay’da büyük bir deprem yasamamiza ragmen 2 ay sonra antrenmanlarimiza gitmeye basladik"

Alpagut sporunun ülkemizde yeni taninmaya baslayan bir spor oldugunu söyleyen Berat Musab Tümay, "Yaklasik 11 yildir dövüs sporlari 3 yildir ise Alpagut sporunu yapiyorum. En son yapilan Alpagut Türkiye Sampiyonasinda ’Caymaz’ bransinda Türkiye Sampiyonu oldum. Alpagut ülkemizde 2010 yilinda açilan ve yeni yeni taninan bir spordur. Hatay’da büyük bir deprem yasamamiza ragmen 2 ay ara verip tekrardan antrenmanlarimiza ve maçlara gitmeye basladik. Bu maçlardan güzel dereceler elde ettik. Bugüne gelmem de ise annem ve babamin çok emegi var. Insallah kendimi ve takimimi daha güzel yerlerde görürüm" dedi.



"Büyük bir deprem yasamamiza ragmen sporumuzu birakmadik"

Alpagut Turan dövüs sanatini tüm Dünya’ya duyurmak istedigini söyleyen Hüseyin Öztürk, "3 yildir dövüs sporlariyla ugrasiyorum. Son 1 yildir Alpagut Turan dövüs sanatiyla ugrasiyorum. Büyük bir deprem yasamamiza ragmen sporumuzu birakmadik. Antrenmanlarimiza gelmeye devam ettik. Ankara’da olan Türkiye Sampiyonasinda ’Caymaz’ bransinda 1’inci oldum. Bir sonraki hedefim Dünya Sampiyonu olmak ve Alpagut Turan dövüs sanatini tüm Dünya’ya duyurmak istiyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA