Trabzonspor Istikrar Ariyor

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de istikrarsiz görüntüsünü sürdürüyor. Bordo-mavililer, sampiyonluk sezonunun ardindan sikintili günler geçirirken, 1 yillik Ertugrul Dogan döneminde istikrari yakalayamadi.

Trendyol Süper Lig’de sahasinda oynadigi son maçta Fenerbahçe’ye 3-2 maglup olan Trabzonspor istikrar ariyor. Baskan Ertugrul Dogan’in 1 yillik görev süresinde 3 teknik adamla çalisan bordo-mavililer inisli-çikisli bir grafik sergiliyor. Lider ile arasindaki puan farkinin 32 oldugu sezonu yasayan Karadeniz ekibi zirve ile tarihi bir farka da imza atti.

Istikrar araniyor

Sampiyonluk sezonunun ardindan bekledigi sportif basariyi yakalayamayan Trabzonspor, mali olarak da ciddi sikintilarla karsi karsiya kaldi. Zor süreçte görev alan baskan Ertugrul Dogan, 363 günlük görev süresinde arzu edilen istikrarli saha sonuçlarini alamadi. Orhan Ak ve Nenad Bjelica ile bekledigi çikisi bulamayan Dogan, Abdullah Avci’yi takimin basina ikinci kez getirerek 1 yilda 3 teknik adamla çalisti.

Kadro istikrari yakalanamadi

Trabzonspor, söz konusu dönem içerisinde kadro istikrari da yakalayamadi. Sezon basindan bugüne kadar 17 oyuncu transfer eden Karadeniz ekibi, 16 oyuncuyla da yol ayrimi yasadi. Bordo-mavililer Onuachu (kiralik), Pepe (kiralik), Berat Özdemir (kiralik), Benkovic (kiralik) ve Mehmet Can Aydin (kiralik), Mendy, Fernandez, Orsic, Fountas, Tekliç, Baniya, Kourbelis, Bakic, Göktan Gürpüz, Umut Günes, Onuralp Çevikkan ve son olarak Thomas Meunier’i kadrosuna katmisti.

Bordo-mavililer, sezon basinda transfer ettigi Tekliç ve Kourbelis’i devre arasinda Fatih Karagümrük takimina kiralik olarak gönderdi. Trabzonspor, Gomez (kiralik), Lahtimi (kiralik), Serkan Asan (kiralik), Larsen, Abdulkadir Ömür, Bakasetas, Koita, Dogucan Haspolat, Siopis, Djaniny, Bartra, Vitor Hugo, Dourkhan Toköz ve Emrehan Gedikli ile yollarini ayirdi.

Trabzonspor’un son 1 yillik lig tablosu

Bordo-mavililer son bir yilda ligde arzuladigi saha sonuçlarini elde edemedi. Inisli-çikisli bir grafik ortaya koyan Trabzonspor, ligde son 1 yilda 41 maç oynadi. Söz konusu maçlarda 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 17 maglubiyet elde etti. Karadeniz ekibi söz konusu maçlarda 62 puan toplarken, 61 puan kaybetti.

Avci yönetiminde 2 hedef

Trabzonspor, Abdullah Avci’nin ikinci kez göreve geldigi dönemde bugüne kadar 22 maç oynadi. Söz konusu maçlarda 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 maglubiyet elde etti. Deneyimli teknik adam 1.68 puan ortalamasi yakalayarak bordo-mavili takimdaki en duragan dönemini yasadi.

Trabzonspor, sportif ve mali istikrari yakalama adina çalismalarini sürdürüyor. Hedefledigi lig 3.’lügü ve Ziraat Türkiye Kupasi’na ulasmayi arzularken, bir taraftan ise Fenerbahçe maçinda yasadigi saha olaylarini en az hasarla atlatmanin planlarini yapiyor.

Kaynak: İHA