Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü, Süper Lig'e Yükseldi

Ampute Futbol 1. Lig’de mücadele eden İçel Olimpik Yetenekler Spor Kulübü, 13. hafta mücadelesinde Adana Ampute Spor Kulübü’nü 9-4’lük skorla maglup etti ve Süper Lig’e yükseldi.

Toroslar Suni Çim Sahada Adana Ampute Spor Kulübü ile evinde karsilasan İçel Olimpik Yetenekler Spor Kulübü, rakibini 9-4 maglup etti. Bu skorla birlikte bitime 1 maç kala Süper Lig’e çikmayi garantileyen Olimpik Yetenekler Spor Kulübü 28 puan ile ligdeki liderligini sürdürdü.

Maçin ardinda temsili kupa töreni gerçeklestirilirken, İçel Olimpik Yetenekler Spor Kulübü futbolcu, yönetim ve teknik heyeti Süper Lig’e yükselme kupasi ve madalyalarini Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Baskani Alpaslan Erkoç’tan aldi.

Alpaslan Erkoç: "A Milli Futbol Takimimiz Almanya’da, biz de Fransa’da Avrupa Sampiyonu olacagiz"

İçel’de bulunmaktan mutluluk duydugunu belirten Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Alpaslan Erkoç, Olimpik Yetenekler Spor Kulübü’nün bir üst lige yükselmesi ve İçel ilini önümüzdeki sezon Süper Lig’de temsil edecek olmasi nedeniyle tebrik ederek, basarilar diledi.

Ligin gelecek hafta tamamlanacagini hatirlatan Erkoç, "Önümüzdeki pazar günü ligi bitirmis oluyoruz. Sonra doludizgin bir biçimde biliyorsunuz malum son dünya sampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takimimizin Fransa’da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi için kamplara gidecegiz. En büyük hedefimiz iki aylik kamp sürecini en güzel sekilde sürdürerek Türkiye Futbol Milli Takimimiz Almanya’da, biz de Fransa’da Avrupa Sampiyonu olacagiz" dedi.



Ali Yanaç: "2018’den bu yana bu günü bekliyorduk"

Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Baskani Ali Yanaç da, "Inandik, çalistik, basardik ve kazandik. 2018’den bu yana bugünü bekliyorduk. Önce 2. Lig’de sonra 1. Lig’de mücadele ettik. En sonunda sampiyonlar ligi olan Süper Lig’e yükselmenin gururunu yasiyoruz" seklinde konustu.

Bundan sonraki hedeflerinin Türkiye Kupasi oldugunu belirten Baskan Yanaç, "Ilk hedefimiz Türkiye Kupasi olacak çünkü Süper Lig’e çikan iki takim ile Süper Lig’den takimlarla birlikte toplam 8 takimla Türkiye Kupasi oynaniyor. Amacimiz Türkiye Kupasi’ni almak. Iyi transferler yaparak öncelikle Türkiye Kupasi’ni almak, sonraki hedefimiz de Süper Lig’de sampiyon olmak" ifadelerini kullandi.

Ali Yanaç ayrica yabanci oyunculari da bünyelerinde bulundurmanin takima güç kattiginin altini çizdi. Takimda Misir’dan iki, Gambiya’dan da 1 oyuncu bulundurduklarina dikkat çeken Yanaç, "Gambiya’li oyuncumuz Boubacar bu sene ayni zamanda en iyi kanat oyuncusu ödülünü de aldi. Sadece Süper Lig’e çikmanin degil, sporcumuzun ligdeki basarisinin da mutlulugunu yasiyoruz" açiklamasinda bulundu.

Futbolcular, Süper Lig’e ilk kez yükselmenin mutlulugunu yasadi

Maçi kazanmanin kendilerini mutlu ettigini belirten Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Kaptani Salih Selvi, "9-4’lük bir skorla Adana Ampute Spor Kulübü’nü devirmis olduk. Takimima tesekkür ediyorum. Bizi destekleyen tüm taraftara, yöneticilerimize ve federasyon baskanimiza ayrica tesekkür ediyorum. Süper Lig düsünsün diyorum bundan sonra" degerlendirmesinde bulundu.

Futbolculardan Kenan Salman ise, "4 yildir ampute futbol oynuyorum. Güzel bir basari oldu. Bütün emegi geçen arkadaslarima, yönetim kurulumuza tesekkür ederim. Bize desteklerinden ve buraya geldiklerinden dolayi herkese tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA