Attila Szalai'nin, Süper Lig'deki Sampiyonluk Favorisi Fenerbahçe

Macaristan A Milli Futbol Takimi’nin stoperi Attila Szalai, Süper Lig’de sampiyonluk favorisi olarak eski takimi Fenerbahçe’yi gördügünü söyledi.

Macaristan, Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) hazirliklari kapsaminda Puskas Arena’da karsilastigi Türkiye’yi 1-0 maglup etti. Maçin ardindan Macarlarin 26 yasindaki savunmacisi Attila Szalai, basin mensuplarina açiklamalar yapti. Bir dönem Fenerbahçe formasi da giyen Szalai, röportajini Türkçe verdi.

“Bence iyi bir maç oynadik”

Müsabakayi degerlendirerek sözlerine baslayan Attila Szalai, “Bence iyi bir maç oynadik, güçlü bir takima karsi. Savunmada ve hücumda iyi çalistik ve kazandik. Simdi çok mutluyuz. Biraz yorgunuz. Oyunumuzda son 10 dakikada biraz problem de var. Her sey iyi ve güzel gidiyor. Çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’nin her maçini izliyorum”

Szalai, Fenerbahçe’nin maçlarini takip ettigini de aktararak, “Türkiye’de çok iyi oyuncular, çok iyi bir takim var. Hakan Çalhanoglu, Yunus Akgün var. Arda Güler ve Irfan Can Kahveci de var, benim arkadaslarim. Eski dostlarimla bugün konustum, mutluyum. Fenerbahçe’nin her maçini izliyorum. Sampiyonluk bekliyorum. Basarilar bekliyorum insallah. Güzel günler bekliyorum” cümlelerine yer verdi.

Basarili futbolcu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçinin ardindan yasanan olaylardan dolayi ise çok mutsuz oldugunu sözlerine ekledi.

“Özledim Ozan’i, kardesim iyi oynadi"

Bonservisi Hoffenheim’de bulunan ancak Freiburg’a kiralanan 26 yasindaki futbolcu, “Almanya’da mutluyum. Çok maç oynamadim ama siki çalisiyorum. Daha güzel günler gelecek. Takim arkadasim Ozan Kabak ile konustum biraz. Özledim Ozan’i, kardesim iyi oynadi” dedi.

Szalai, Süper Lig’deki sampiyonluk favorisinin ise Fenerbahçe oldugunu söyledi.



“Türkiye’nin çok iyi oyunculari var”

Türk Milli Takimi’yla ilgili görüslerini de bildiren Attila Szalai, “Türkiye’nin çok iyi oyunculari var. Yeni bir teknik ekip var. Iyi çalisiyorlar. Iyi bir atmosfer de var. Her sey olabilir” seklinde konustu.

Szalai, EURO 2024’te Almanya, Isviçre ve Iskoçya ile yer aldiklari grup hakkinda, “Zor bir grubumuz var. Insallah gruptan çikariz, zor bir grubumuz var. Iyi bir ekibimiz var. Genç bir takimimiz var. Her geçen gün çalisiyoruz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA