Ziya Erdal Açiklamasi 'Üst Siralara Çikmak Istiyoruz'

Sivasspor’un deneyimli futbolcularindan Ziya Erdal, takim olarak ligde üst siralara çikmak istediklerini söyleyerek, “Ligin boyu kisaliyor. Bir an önce puanlari toplayip kendimizde üst siralarda yer edinmek istiyoruz. Insallah, Karagümrük maçini da iyi bitirip güvenli bölgeye gitmek istiyoruz” dedi.

Sivasspor, Trendyol Süper Lig’in 31. hafta maçinda sahasinda Fatih Karagümrük ile oynayacagi maçin hazirliklarina devam etti. Takimin tecrübeli futbolcularindan Ziya Erdal antrenman öncesi açiklamalarda bulundu.

Fatih Karagümrük ile oynayacaklari maçi degerlendirerek sözlerine baslayan Erdal, “Zor maç, ligin boyu da kisaliyor. Bir an önce puanlari toplayip kendimizde üst siralarda yer edinmek istiyoruz. Onun için çalismalarimiza basladik. Adana Demirspor maçindan sonra bir tatilimiz vardi. Insallah Karagümrük maçini da iyi bitirip bir an önce güvenli bölgeye gitmek istiyoruz” diye konustu.



Bir gazetecinin, “Puan durumunda diger takimlarin puani size çok yakin. Bu herhangi bir strese yol açiyor mu?” sorusuna Erdal, “Evet puan olarak çok yakin ama çok takim var. Strese yol açmiyor kesinlikle. Bu sene gerçekten ligin besincisi ile sonuncusu arasinda bir oyun anlaminda bir fark yok. O gün kim çok istiyorsa ve kim motiveyse o kazaniyor” yanitini verdi.

“Takimda düsme korkusu yok”

Ligden düsme korkusu ile ilgili yöneltilen soruya Erdal, “Su an takimimizda öyle bir düsünce yok. Öyle bir seyi aklimizdan geçirmiyoruz. Kalan maçlarda puanlarin hepsine talibiz. Ligi insallah iyi bir yerde bitiririz diye düsünüyorum ama kesinlikle takimin aklinda böyle bir korku yok” ifadelerini kullandi.

“Olayli maçlarin tehir edilmesi gerektigini düsünüyorum”

Ziya Erdal son olarak, Trabzonspor-Fenerbahçe maçinda yasanan saha olaylarini kinadi. Erdal, “Trabzon-Fenerbahçe maçi yillar önce Galatasaray - Fenerbahçe maçi bu maçlarda cisim atiliyor ama maçin tehir olmasina neden olacak kadar cisim atilmiyor. Bir iki tane atilsa çok sikinti olmuyor ama devamli atilan maddeler olunca hem sporcu sagligi hem oyun sagligi anlaminda sikinti doguruyor. Her statta illa ki cisim atiliyor ufak tefek. Bunlarda zaten maçlara devam ediliyor ama Trabzon maçi yillar önce Galatasaray - Fenerbahçe maçi su savasi olan bir maç vardi. Bunlar ayri örnekler yani. O maçlarda maçlarin tehir edilmesi gerektigini düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA