Tuncay Sanli Açiklamasi 'Buranin Bir Evladi Olarak Sakaryaspor'da Sampiyonluk Yasamak Isterim'

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, yillardir özlemini duydugu Süper Lig için adimlarini saglam atiyor. Teknik direktörlük kariyerinde ilk sampiyonlugunu Sakaryaspor’da yasayan Tuncay Sanli, takimi yeniden sampiyon yapmak istiyor.

Bir zamanlar Süper Lig’in önemli takimlarindan olan ve yetistirdigi futbolcularla Türk futboluna katkilar saglayan Trendyol 1. Lig temsilcisi Sakaryaspor, sezon basinda hedef belirledigi üst lig hayali için çalismalarini sürdürüyor. Ligin 27. haftasinda sahasinda Altay’i 2-0 maglup eden yesil-siyahlilar, 27 maçta 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 maglubiyet sonucu 47 puanla 3. sirada yer aliyor.

Milli takim arasindan sonra deplasmanda Sanliurfaspor ile karsilasacak olan Sakaryaspor, yillardir özlemini duydugu Süper Lig için adimlarini saglam atiyor. Ayni zamanda Teknik direktörlük kariyerinde ilk sampiyonlugunu Sakaryaspor’da yasayan Tuncay Sanli, takimi yeniden sampiyon yapmak istiyor.

"Bizim bir düsüncemiz, bir hedefimiz var"

Hedefleriyle ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Sakaryaspor Teknik Direktörü Tuncay Sanli, "Tabii ki önemli hedeflerimiz vardi, Sakaryaspor’un hedefleri zaten bitmez. Fakat oyun, cosku olarak sahada taraftarin istedigi o mücadele gücü yüksek bir oyun istiyorduk ki çogu maçta da bunu gösterdik. Hem oyun olarak hem de mücadele olarak onu gösterdi. Genel anlama baktigimizda eksiklerimiz tabii ki var. Daha iyi olma noktalarimiz vardi, kazanmamiz gereken maçlar vardi. Belki iyi oynamayip kazandigimiz maçlar vardi. Bunun geneline baktigimizda suanda 3. siradayiz. Önemli olan burada kalici olmak ve bundan sonraki maçlarda da ayni cosku, oyun ve düsüncede beraber düsünen bir takimla birlikte istedigimiz skorlari alip burada kalmak istiyoruz. Maç maç düsünüyoruz, kolay degil. Sonlara yaklastikça da mücadele gücü yüksek oluyor. Kimin ne zaman ne yapacagi belli olmuyor. Ama bizim bir düsüncemiz, bir hedefimiz var. Bu hedef dogrultusunda da yolumuza devam ediyoruz" dedi.



"Buranin da bir evladi olarak sampiyonluk yasamak isterim"

Sürecin sonunda takimin play-off’lara kalacagi ön görüsünde bulunan Sanli, "Bizim derdimiz, amacimiz Sakaryaspor. Teknik direktörlük tabii ki önemli bir düsüncemiz, kariyerimiz ve planlamamiz; bundan önceki yasadiklarimizdaki tecrübeleri aktarmamiz, oyuncularla olan diyalogumuz, bunlar tabii ki çok degerli ama önemli olan burada Sakaryaspor’un basarisi. Biz de bu basari için ben ve ekibim elimizden geleni yapiyoruz. Ekibimde saatlerce çalisiyorlar, sürekli kafa yoruyorlar. O yüzden çok güzel bir ekibimiz var ve oyuncu grubumuzla da çok iyi anlasiyor. Hedefimiz tabii ki sampiyon olmak. Evet play-off gözüküyor su anda. Ama dedigim gibi en azindan 3. olup final oynamak istiyoruz. 7 maç daha var neler olabilecegini görebiliyoruz, göremedigimiz anlar da olacaktir. Biz maç maç düsünüp, Sakaryaspor teknik direktörü ve buranin da bir evladi olarak sampiyonluk yasamak isterim" diye konustu.



"Basariyi taraftarimizla elde edebiliriz"

Yesil-siyahli takimin taraftarlari hakkinda da konusan Sanli, "Taraftarimizin destegi bizim için çok önemli. Tabii ki cezalar, blok kapamalar oldu. Bunlar üzerinde çok yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bu oyun taraftarla güzel ve taraftar olmadan bir anlami yok. Ama bizim taraftarimiz yanimizda oldugunda ve özellikle deplasmanda çok güzel bir taraftar grubumuz var. Onlarin destegini her zaman hissediyoruz. Içeride de artik bu cosku son maçlarda olmaya basladi.

Umarim bundan sonraki maçlarda da bizle beraber olurlar. Çünkü onlarin destegine çok ihtiyacimiz var. Basari elde etmek istiyorsak taraftarimizla elde edebiliriz. O yüzden onlari da aramizda görmek istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA