Montella'dan 9 Degisiklik

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda oynanan Galler maçinin 11’inden 9 degisiklik yaparak Macaristan karsisina çikti.

A Milli Futbol Takimi, EURO 2024 hazirliklari kapsaminda Puskas Arena’da Macaristan ile karsilasiyor. Ay-yildizlilarda Teknik Direktör Vincenzo Montella, millilerin EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda oynadigi Galler maçinin 11’inden 9 degisiklik yaparak Macaristan karsisina çikti.

Italyan teknik adam; Ugurcan Çakir, Abdülkerim Bardakci, Cenk Özkacar, Salih Özcan, Abdülkadir Ömür, Yusuf Sari, Kerem Aktürkoglu ve Baris Alper Yilmaz’in yerine Mert Günok, Ozan Kabak, Ridvan Kiliç, Hakan Çalhanoglu, Orkun Kökcü, Yunus Akgün, Kenan Yildiz ile Enes Ünal’a görev verdi.

Türkiye’nin, Macaristan maçi 11’i söyle:

“Mert Günok, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Ozan Kabak, Ridvan Yilmaz, Ismail Yüksek, Hakan Çalhanoglu, Orkun Kökçü, Yunus Akgün, Kenan Yildiz, Enes Ünal”

Enes Ünal 1 yil aradan sonra

Milli takimda Enes Ünal, yaklasik 1 yillik bir aranin ardindan milli formayi sirtina geçirdi. Çapraz bagindan sakatlik yasayan Enes, son olarak EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda 28 Mart 2023 tarihinde oynanan ve kirmizi-beyazlilarin 2-0 kaybettigi Hirvatistan maçinda sahada yer almisti. 26 yasindaki futbolcu, sakatlik sürecinde elemelerde Letonya (2), Galler (2), Ermenistan, Hirvatistan ve özel karsilasmalarda da Japonya ile Almanya mücadelelerini kaçirdi.

2 futbolcu ilk kez kadroda

Türkiye’de, Can Uzun ve Oguz Aydin ilk kez bir müsabakanin maç kadrosunda kendilerine yer buldu. Millilerde Semih Kiliçsoy, Ahmetcan Kaplan, Can Uzun ve Oguz Aydin ilk kez milli takim aday kadrosuna davet edilmis, Semih ile Ahmetcan daha sonra Ümit Milli Takim’a gönderilmisti.

Ersen Martin anisina siyah bant

Türkiye - Macaristan maçinda geçtigimiz günlerde hayatini kaybeden Ersen Martin de unutulmadi. Milliler, mücadelede sahaya Martin’in anisina siyah bantla çikti.

Az sayida taraftar destekledi

Puskas Arena’da oynanan karsilasmada A Milli Futbol Takimi’na az sayida Türk taraftar, kendilerine ayrilan tribünden destek verdi.

Kaynak: İHA