Marmaris Ege Rallisi Seremoni Starti Ile Basladi

2024 Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin ikinci yarisi olan Ege Rallisi, seremoni starti ile basladi.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) ve Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafindan gerçeklestirilen organizasyon Mugla’nin Marmaris ilçesi Atatürk Meydani’nda seremoni starti ile basladi.

64 ralli araci ve 20 klasik otomobilin katildigi Ege Rallisi’nde startlar, Mugla Valisi Idris Akbiyik, Il jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, TOSFED Baskani Eren Üçlertopragi, Marmaris Kaymakami Nurullah Kaya, il ve ilçe protokolünce verildi.

Marmaris’te bu yil düzenlenen Ege Rallisi’nin seremoni starti ayni tarihlerde Cumhuriyetin ilk kadin otomobil yarisçisi Samiye Cahide Morkaya anisina Klasik Otomobil Kulübü tarafindan ülkenin farkli illerinden gelen 20 klasik otomobil ile basladi.

Vali Idris Akbiyik, il ve ilçe protokolü ve yaris komitesi ile klasik otomobilleri inceleyip yarisçilar ile sohbet ederek araçlar hakkinda bilgi aldi.

Klasik otomobiller, ralli otomobilleri seremoni startinin ardindan çok yogun bir seyirci katilimi ile Içmeler Mahallesi’ndeki 1,8 kilometrelik SSS Marmaris etabini geçerek ilçe girisindeki garaja geldi.

"12 yil aradan sonra ilk kez yaristi"

Dünya Ralli Sampiyonasi WRC’de ilk ve tek puani alan, 1995-2003 Türkiye Ralli Sampiyonu milli sporcu Volkan Isik, 12 yil aradan sonra parkurlara geri Ege Rallisi ile geri döndü. Ünlü ralli pilotu ve egitmeni Isik Marmaris etabi ile ilgili, "12 yil aradan sonra simdi bazi seyleri hatirlamaya çalisiyorum. Otomobil yeni benim açimdan ilk defa burada kullaniyorum haliyle karakterini anlamaya çalisiyorum. Etaplar çok güzel ama bir o kadar da zor çok karisik esasinda daha uzun kisa ve ayni zamanda toprakli tasli hizli çok hizli etaplar her türlü karakteri görebiliyorsunuz bu yarista. Zorlu bir ralli Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin en zor ayagi denebilir digerlerini zamanla görecegim ama bu kadar zor olacagini düsünmüyorum. Bizim için ilk etapta iyi arabayla biraz tanismaya çalisiyoruz, anlamaya çalisiyoruz. Birkaç hata yaptim o yüzden zamanim istedigim gibi degil ama gene de memnunum. Burada olmak çok güzel, yarin çok uzun bir yaris var" dedi.

4 yildir ralli sporu ile ugrasan ve 3 yildir tirmanis rallisi yaptigini belirten Sevcan Sagiroglu ise, "Bugün ilk start aldik. Seyirci etabimizi tamamlayip geldik. Yarin günün ilk starti baslayacak etaplar çok güzel çok hizli, umarim kazasiz belasiz güzel bir yaris bizi bekliyor olur’’ seklinde konusarak bu yil ilk defa ralliye katildigini ifade etti.



Yaris pazar günü Sarniç etabi ile tamamlanacak

100’den fazla teknik ekibin çalistigi ve Volkan Isik, Ali Türkkan, Burak Çukurova, Ugur Soylu gibi sampiyon isimlerin yaristigi sampiyonada, yarisçilar, 23 Mart Cumartesi günü 3 etaptan olusan ve Içmeler, Bördübet, Selimiye rotasini içeren turu tamamlayarak servis alanina dönecekler. Ayni turun ögleden sonra bir kez daha tekrarlanmasiyla gün saat 16.28’de karayollari servis alaninda sona erecek. Yaris, 24 Mart Pazar günü Ula Ilçesi Akyaka Mahallesi’nde Kuyucak (8 Kilometre) etabiyla start alip, Akyaka (20,80 kilometre) etabini geçtikten sonra Sarniç (14,25 kilometre) etabiyla tamamlanacak.

Ekipler, rallinin son günü olan 24 Mart Pazar günü ise Akyaka, Kiran ve Akbük tarafinda yer alan etaplari birer kez geçecek. Saat 14.00’ten itibaren Marmaris Atatürk Meydani’nda yer alan podyumda düzenlenecek ödül töreni ile heyecan sona erecek.

Kaynak: İHA