Kadin Futbolunda Sampiyonluk Yolunda Derbi Heyecani

Türkcell Kadin Futbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Petrol Ofisi ile Galatasaray Petrol Ofisi arasinda oynanacak derbi heyecani, Pazar günü saat 14.00’te Deragzi Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde yasanacak.

Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi, sampiyonluk yarisini yakindan ilgilendiren bir derbiye sahne olacak. Ligin 25. haftasinda Fenerbahçe Petrol Ofisi ve Galatasaray Petrol Ofisi, Dereagzi Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde 24 Mart Pazar günü saat 14.00’te karsi karsiya gelecek. FB TV ve GS TV’den de canli yayinlanacak derbi öncesinde Galatasaray Petrol Ofisi 59 puanla ligde lider durumda bulunurken, Fenerbahçe Petrol Ofisi 54 puanla ikinci sirada yer aliyor.

Derbide gözler golcü oyuncularda

Ligin ilk yarisinda oynanan karsilasmada Galatasaray Petrol Ofisi, Fenerbahçe Petrol Ofisi’ni 90+8’de Kipoyi’nin son dakika golüyle maglup etmisti. Evinde rövansi alip, sampiyonluk yarisinda puan farkini kapatmak isteyen Fenerbahçe Petrol Ofisi’nde, 19 golle gol kraliçeliginde zirvedeki iki isimden biri olan Yagmur Uraz ve Afrika Futbol Konfederasyonu tarafindan yilin kadin futbolcusu ödülüne aday gösterilen Zenatha Coleman skoru degistirecek oyuncular olarak ön plana çikiyor. Galatasaray Petrol Ofisi’nde ise gözler son maçta ikinci yari oyuna girdikten sonra hat-trick yapan Elanur Laçin ve 13 golle takimin en golcü oyuncusu olan Ebru Topçu’da olacak.

Kadin ve erkeklerde iki kulübün de gol ortalamalari yakin

Fenerbahçe ve Galatasaray’in her iki ligde attiklari gol sayilarinda, erkek ve kadin futbolcular arasinda büyük bir yakinlik olmasi dikkat çekti. Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de 30 maçta 68 golle 2,26 gol ortalamasina sahipken, Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi’nde Galatasaray Petrol Ofisi’nin 24 maçta 56 golle maç basina 2,33 gol ortalamasi bulunuyor. Fenerbahçe ise Trendyol Süper Lig’de 30 maçta 79 gol atarken, maç basina 2,63 gol ortalamasina sahip. Turkcell Kadin Futbol Kadin Futbol Süper Ligi’nde ise Fenerbahçe Petrol Ofisi, 30 maçta 57 gol atarak 2,37 gol ortalamasiyla dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA