Geleneksel GSYIAD Iftari Yapildi

1905 Galatasarayli Yönetici ve Is Insanlari Dernegi’nin (GSIYAD) geleneksel iftari gerçeklestirildi.

1905 Galatasarayli Yönetici ve Is Insanlari Dernegi’nin geleneksel iftari, Istanbul’da bir otelde yapildi. Iftara Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Galatasaray Divan Kurulu Baskani Aykutalp Derkan, GSYIAD Baskani Ibrahim Hatipoglu, sari-kirmizili yöneticiler, Galatasarayli futbolcu Kerem Demirbay, Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ve dernek üyeleri katildi.

Törende ilk olarak konusan GSYIAD Baskani Ibrahim Hatipoglu, dernegin 2001 yilinda kuruldugunu ifade ederek, "2001 yilinda kurulan dernegimiz devam ettirdigi birçok etkinligi GSYIAD üyeleri içerisinde önemli bir noktaya tasimistir. BU dernegin 6. baskaniyim. Dernegi bu kadar getiren tüm baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Her geçen gün büyüyen dernegimiz 1000’e yakin aktif üyeye ulasti. Bu güç GSYIAD’i her gün biraz daha ileriye tasiyor. Kulübümüze daha iyi hizmetler yapmamizi sagliyor. Dursun Özbek’in bize verdigi görevi yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Galatasaray’in antrenman tesisleri Kemerburgaz’a tasiniyor. Baskanimiz bize burada yapilan ilk etaptaki iki sahanin yapim görevini verdi. GSYIAD olarak bu göreve soyunduk. Bu sahalarin yapimina baslandi. Galatasaray’a yakisir antrenman tesisi yapmanin gururunu yasiyor olacagiz" diye konustu.



"8 maçi kazanarak 100 puan barajini asarak sampiyon olmus ilk Türk takimi olacagiz"

Son dönemdeki Türk futbolundaki ortama deginen Hatipoglu, "Futbolda yasanan problemler, gelinen kaos ortami hepimizin malumu. Her geçen gün ortam çok daha karmasik hale gelmekte ve kör cehaletin çirkeflestirdigi birçok olaya sahitlik etmekteyiz. Ancak biz iyi ki Galatasarayliyim diyerek, bizi temsil eden basta baskanimiz, yönetim kurulumuza olmak üzere, bu çirkef ve adil olmayan ortamdan alnimizin akiyla bizleri temsil ettikleri için tesekkür ederim. Galatasaray kenetlenmis halde hedefe yürüyor. Bu hedefler sportif basarili da beraberinde getiriyor. Bize çok büyük gurur olarak, Cumhuriyetin 100. yilinda 23. sampiyonlugumuzu yasattilar. Galatasaray’da hedefler tükenmiyor. Yeni hedefimiz 24. Bu hedefe ulasmak için az zaman kaldi. 8 mücadeleyi kazandigimiz takdirde tekrar büyük zafere yine Galatasaray ulasacaktir. Bunu engellemek isteyenlerin nafile çabalarini ragmen bize 19 Mayis’ta stadimizda yine geçen yil oldugu gibi eze eze yenerek kaldirdigimiz kupamizi bu sene bir kez daha kaldiracagiz. Hocamiz Okan Buruk’un rekorlarina da sahitlik ediyoruz. Geçen yil hocamiz ligde 14 maç üst üste kazanan takim olarak rekor kirdi. Bu yil da yine rekorlarin esigindeyiz. Sahamizda oynayacagimiz Hatayspor maçini kazandigimiz takdirde Galatasaray’a ait olan 18 maçlik evinde pes pese kazanma rekorunu kirmis ve Okan Buruk hanesine bir rekor daha yazmis olacagiz. Takimimiz kalan 8 maçi kazanarak 100 puan barajini asarak sampiyon olmus ilk Türk takimi ünvanini elde ederek yine bir ilki basaracak" seklinde konustu.



Dursun Özbek: "Türk futbolunda da bu sevgi iklimini yapmanin pesindeyiz"

Birlik ve beraberlik içinde olduklarini söyleyen Galatasaray Baskani Dursun Özbek, "Bu güzel Ramazan aksaminda bir aradayiz. Sevgili Ibrahim çok güzel konustu.

Tam bir baskan konusmasiydi. Çok güzel ve gururla her yerde beraber olacagimiz çok güzel bir topluluk var. Bu toplulugun güzel Ramazan gününde barismanin, birbirini sevmenin göstergesi olarak görüyorum. Galatasaray’i böyle güzel bir arada olmanin olusumunu saglamak üzere büyük emek verdik. Bugünlerde bir seyi çok güzel anladik. Galatasaray’da çok güzel bir sevgi iklimini yasiyoruz. Su andaki görevimiz Türk futbolunda da bu sevgi iklimini yapmanin pesindeyiz. Türk futbolunda hiç kimsenin istemedigi görüntüler, hiç kimsenin görmek istemedigi satasmalarla karsi karsiyiz. Büyük camialari temsil ettigimizden söylemlerimizin, hareketlerimize, konusmalarimiza çok dikkat etmeliyiz. Agzimizdan çikan laflar bazen kitleleri harekete geçirip, istenmeyen olaylara sebebiyet verebiliyor. Türk futbol camiasina buradan tekrar sesleniyorum, itidali tavsiye ediyorum. Provokasyona gelmemeyi tavsiye ediyorum. Çünkü burada en önemli husus ülkemizin bütünlügü, ülkemizin beraberligi ve ülkemizin sevgi yumagi içinde bir arada bulunmasidir. Bizim kendi içimizde barisik olmamiz lazim. Sporda söylemlerimize dikkat ederek bunun önüne geçmenin yollarini herkesin bulmasini inaniyorum. Türk sporunda özellikle futbolda sevgili iklimini basarili kilmak için elimizden geleni yapacagiz" açiklamasinda bulundu.

"GSYIAD, Galatasaray’a büyük destek veriyor"

Florya’dan Kemerburgaz’a tasinmanin arifesinde olduklarini aktaran Özbek, "Oradaki yerleskemizin kabasi bitti, ince islerini yapiyoruz. Sag olsun Ibrahim kardesim ve GSYIAD üyeleri iki sahamizi yapiyor. Digerlerini de yapacagiz. GSYIAD, Galatasaray’a büyük destek veriyorlar. Çagrimiza her zaman cevap veriyorlar. Her zaman da gururla bahsedecegimiz bir dernek. Yeni yerleskemiz, Florya’nin bulundugumuz yere göre kapali alan olarak 3-4 misli büyük bir yer. Tesislerimizin bitmesi biraz zaman alacaktir ama hepimizin iftihar edecegi, getirdigimiz yildiz futbolcularin burada daha performanslarini yukariya çikaracak bir tesis olarak bitirmek üzereyiz. Buradaki çok kisinin, derneklerin çok büyük destekleri oldu. Bütün Galatasaray camiasinin bize gösterdigi yaklasimdan dolayi tesekkür ediyorum" dedi.



"29 Mart’ta Maras’ta iftar düzenleyecegiz"

29 Mart’ta Kahramanmaras’ta iftar vereceklerini belirten Baskan Özbek, "Ramazan ayi 11 ayin sultani. Birlesmenin, yardimlasmanin dönemi. 6 Subat’ta meydana gelen depremde Galatasaray Spor Kulübü, deprem bölgesine ilk ulasan kulüptür. Buradaki faaliyetlerimiz herkese örnek olacak sekilde herkes tarafindan dile getirilmektedir. Dolayisiyla bu güzel ayda 29 Mart’ta yine deprem bölgesindeyiz. Maras’ta Nef Vakfi ile yapmis oldugumuz konteyner kentte bir iftar düzenliyoruz. Bu iftara hepiniz davetlisiniz. Çünkü oradaki insanlar, deprem bölgesinde yasanan acilarin unutuldugu gibi hissiyatim var. Bunu unutmamak lazim. Oradaki yaralar bitmedi. Galatasaray olarak özellikle kalici konutlar çerçevesinde büyük islerin pesindeyiz. 300’e yakin Maras’ta, Adiyaman’da ve Hatay’da bu projeler devam ediyor. Ama daha önemlisi Ramazan gününde depremzede kardeslerimizle beraber olmak onlara büyük mutluluk veriyor" seklinde konustu.



Dursun Özbek’e dogum günü sürprizi

Konusmalarin ardindan Galatasaray Baskani Dursun Özbek’e sürpriz yapildi. 25 Mart’ta dogum günü olan Özbek’e erken dogum günü kutlamasi gerçeklestirildi.

Salondaki barkovizyonda ’Mutlu yillar Dursun Özbek’ yazisi gösterilirken, salondaki üyeler de ’Iyi ki dogdun’ tezahüratinda bulundu. Daha sonra Dursun Özbek’e dogum günü pastasi getirilirken, Özbek de bu sürpriz için tesekkür etti.

Kaynak: İHA