Firat Okul Açiklamasi 'Iyi Takimlari Yenerek Bugünlere Geldik, Yine Kazanmak Istiyoruz'

Kadinlar Basketbol Süper Ligi’nde Kocaeli’yi temsil eden Izmit Belediyespor, play-off çeyrek final ilk maçinda, normal sezonda iki kez maglup ettikleri Galatasaray ile baslayacak. Basantrenörü Firat Okul, sari-kirmizililar ile oynayacaklari maç için, "Kadro ve bütçe olarak bizden iyi ancak yine kazanmak istiyoruz" dedi.

Kadinlar Basketbol Süper Ligi’ni averajla 4. sirada bitiren Izmit Belediyespor, play-off çeyrek final ilk maçinda yarin saat 17.00’de Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda Galatasaray ile karsilasacak. Kocaeli ekibi bu karsilasmanin hazirliklarini tam kadro sürdürüyor.

"Daha saglam ve güçlü kadro olusturduk"

Sezonu ve play-off sürecini Ihlas Haber Ajansi muhabirine degerlendiren Izmit Belediyespor Basantrenörü Firat Okul, "Sezona basladigimiz zaman hedefler ligde kalmak adinaydi. Daha önce bundan dolayi aci tecrübe yasamistik. Mütevazi bütçeyle takim kuruldu. Süper Lig sartlarinda yapabilecegimiz en mütevazi isi yapmaya çalistik. Bu sene Türk oyuncular bakimindan daha saglam ve güçlü kadro olusturduk. Yabancilarin uyumuyla beraber ligde kalmak için önemli adimlar atacagimizi düsünüyorduk. Bakildigi zaman insanlarin beklemedigi bir performans sergiledik. Biz neler yapabilecegimizi biliyoruz, iddiamiz bu yönde. Bu olmazsa zaten biz olmayiz ama ciddi anlamda da iyi bir takim olduk. Sahaya koydugumuz basketbol, maç kazanma azmi bizi gerçekten yukari tasidi ve uzun süre ligde maç fazlasiyla da olsa, averajla da olsa ligin ikincisiydik. Su an averajla ligin dördüncüsüyüz ama ikincilikle, üçüncülükle, dördüncülük arasinda benim için pek fark yok" dedi.



"Çukurova ile eslesme beklerken Galatasaray ile eslestik"

Takimin iyi isler yaptigini söyleyen Okul, "Zaman zaman sakatlik ve maddi sikintilar olsa da takim hep ayakta kalmayi bildi. Islerini seven insanlar burada. Sadece olaya para bakimindan bakmayan insanlar. Bu, bizi ciddi anlamda yukari tasidi. Uzun süreç sonunda finale geldik. Play-off’ta gerçekten istedigimiz her seye ulasmis durumdayiz. Galatasaray ile eslestik. Yari finalde Fenerbahçe ile eslesecegiz gibi bir algi var. Biz 3. bitirecegimizi zannediyorduk ama federasyon yeni bir siralama düzeni yapti ve averajla 4. olduk. Çukurova ile eslesecektik. Ciddi anlamda iyi bir kadro kurdu. Son maça asilmadan oynadilar ve Galatasaray’a kaybettiler. Onlarla eslesmeyi beklerken bir degisim oldu ve Galatasaray ile eslestik" diye konustu.



"Galatasaray bizim için daha uygun ama sahada 5 yabanci olabiliyorlar"

Galatasaray’in durumunu da degerlendiren Basantrenör Okul, "Aslinda bizim için daha uygun. Onlar da iyi bir kadro ama istedikleri performansi sergileyemediler. Türk Milli Takimi’nin devsirme oyuncusunu da en son kadrolarina dahil ettiler. Su anda 4 yabanci, arti 1 devsirme oyuncu ile sahada 5 yabanci olabiliyorlar. Ciddi anlamda kadro ve bütçe olarak bizden iyi takimlar ama biz bugünlere bu iyi takimlari yene yene geldik. O yüzden tekrar en iyisini yapip, bu maçlari kazanmak istiyoruz. Ilk maç yarin. Sonraki maç pazartesi. Gerekli olursa çarsamba günü bir maçimiz daha var. O yüzden cumartesi günü burada Galatasaray ile oynuyor olmamiz ve tribünlerin dolu olmasi, hep beraber sehrimizin takimini destekliyor olmamiz bizim için çok degerli. Bu kizlar bugüne kadar zorluklari basardilar. Bundan sonra da ellerinden gelenin en iyisi yapacaklarini biliyorum" seklinde konustu.



"Fenerbahçe, Euroleague sampiyonluguna aday ama onarin da, bizim de iki kol ve iki ayagimiz var"

Takimin play-off maçlariyla ilgili motivasyonu ve psikolojik durumuyla ilgili soruyu da yanitlayan Firat Okul, "Benim gördügüm play-off dönemi geldiginde iki algi var. Yabanci oyuncular sunu söyler; ’Artik sezon bitti. Evimize bir hafta önce gidelim, 3 gün önce gidelim. Sakatlik da çikmasin’ derler ve play-off maçlarina çok asilmazlar ama benim antrenmanlarda gördügüm, en iyisini yapacaklarina dair izlenimim var. Antrenmanlari çok istekli yapiyorlar. Bugüne kadar rakiple ilgili sormadiklari sorulari soruyorlar. O yüzden hedefimiz, gidebildigimiz en üst noktaya gitmek. Tabii ki ana hedefimiz ilk asamayi geçmek. Sonra Fenerbahçe ile eslesecegiz. Normal sezonda iki maçta da Fenerbahçe’ye son toplarla, 3-5 sayiyla kaybettigimiz maçlar oynadik. Çok iyi bir kadro. Euroleague finaline, sampiyonluguna aday bir kadro. Sonuçta onlarin da, bizim de iki kol ve iki bacagi var" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA