Ekrem Memnun Yuvaya Döndü

Galatasaray Kadin Basketbol Takimi, eski basantrenörü Ekrem Memnun’u yeniden göreve getirdi.

Galatasaray Çagdas Faktoring Kadin Basketbol Takimi basantrenörlük görevine Ekrem Memnun getirildi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta Baskan Dursun Aydin Özbek’in katilimiyla gerçeklesen törenle Memnun, 2024/25 ve 2025/26 sezonlarini kapsayan resmi sözlesmeyi imzaladi.

Imza töreninin ardindan Basantrenör Memnun ve Baskan Özbek açiklamalarda bulundu.

"Birincisi çok mutluyum, eve geri döndüm"

Ekrem Memnun, "Birincisi çok mutluyum, eve geri döndüm. Öncelikle baskanimiza, yönetim kuruluna özellikle Sayin Mehmet Cibara’ya, benim buraya dönmeme vesile olduklari için, evime dönmeme vesile olduklari için çok tesekkür ediyorum. Her sey belli, hedeflerimiz belli, Galatasaray kültürünün gerektirdikleri belli. Ne yapacagimizi biliyoruz, beklentileri biliyorum. Su andan itibaren yapilacak tek sey kafami öne egip çalismak, yeni sezona en iyi sekilde hazirlanmak. Ondan sonra kulübümüzü taraftarimizin istedigi, kulübü en iyi sekilde temsil edecek takimi hazirlamak. Bunun için hep beraber elimizden gelen her seyi yapacagiz" diye konustu.



"Kendisine basarilar diliyorum"

Baskan Dursun Aydin Özbek ise, “Memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Ekrem hocayla daha önceki baskanligim döneminde de çok güzel çalismalar yaptik. O gün itibariyla yollarimiz ayrildi fakat bu yuvanin sicakligi tekrar Ekrem Hocayi buraya çagirdi. Galatasaray’a çok faydali hizmetler geçmiste vermisti, bugün de verecegine inaniyorum ve kendisine basarilar diliyorum. Insallah Galatasaray’a layik oldugu sekilde, parkede temsil edecegiz. Kendisine basarilar diliyorum. Allah utandirmasin diyorum” ifadelerini kullandi.

Ekrem Memnun kimdir?

Antrenörlük kariyerine 1988 yilinda basketbol akademide baslayan Ekrem Memnun, kadin basketbol takiminda asistan koçluk, altyapi sorumlusu ve basantrenör olarak çalisti. Ayni zamanda erkek basketbol takiminda da yardimci antrenörlük ve basantrenörlük görevleri yapti.

1996 ve 2000 yillari arasinda Galatasaray Kadin Basketbol Takimi’ni üst üste üç kez sampiyon yapan Memnun, 1999 yilinda ilk kez Euroleague’de Final Four oynayarak üçüncü olma basarisi da gösterdi. 2014 yilinda Avrupa’nin bir numarali kupasi olan Euroleague Women’i kazanan takimin basinda yer aldi. Su an Türkiye A Milli Kadin Basketbol Takimi’nin basinda da yer aliyor.

Kaynak: İHA