Ugur Çiftçi'den Galatasaray Açiklamasi

Sivasspor Kaptani Ugur Çiftçi, katildigi söyleside Galatasaray’a neden transferinin gerçeklesmedigini açikladi. Çiftçi, "Kulübümüzün takim menfaatleri içerisinde gerçeklesseydi transferim olacakti ama olmadi. Bu duruma da üzülmüyorum" dedi.

Sivasspor’un futbolcularindan Ugur Çiftçi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan düzenlenen söylesi programina katildi.

Bir ögrencinin, ’Geçtigimiz dönemlerde Galatasaray’a transfer olmaniz gündeme geldi. Son anda transfer iptal oldu, sebebini açiklar misiniz?’ sorusuna Çiftçi, "Tabii ki gitmekle kalmak midir? Yani bu soruyu cevaplamak çok zor. Ama su an buradayiz. Kulübümüzün takim menfaatleri içerisinde gerçeklesseydi transferim olacakti ama olmadi. Bu duruma da üzülmüyorum. Çok degerli bir kulüpte futbol oynuyoruz. Yani dogup büyüdügüm bir takima hizmet ediyorum. Bu benim için ayri bir gurur verici bir sey zaten" diye cevap verdi.

"Arkadaslarimi daha diri tutmaya çalisiyorum"

Takim kaptanligi ile ilgili yöneltilen soruya ise Ugur Çiftçi, "Takim kaptanligini önceden de yapmis bulunuyordum. Sivasliyim, Sivas’in evladi takim kaptanligi yapiyor. Bir kötü seyi de bunun; takim kötü oynuyor veya sen kötü oynuyorsun. Bütün yükü Ugur kötü oynuyor, Ziya kötü oynuyor buna da ayri bir gögüs germek zorunda kaliyoruz. Tabii ki haziriz, sikinti yok. Yükü de aliriz her türlü. Elimizden gelen en iyisini de vermeye çalisiriz. O yüzden kimsenin süphesi olmasin bu durumda. Takim kaptanligi yapiyorum. Ondan ziyade halkima, sehrime, yani dogup büyüdügüm takima emek vermek çok ayri bir duygu. Takim kaptanligi bir takimin hocadan sonra saha içinde büyük etkisi olan kisidir. Benim için bu yani çok zor bir olan bir sey degil. Bu sonradan olan bir sey de degil. Takimin içinde hocamin verdigi görevleri daha çok yerine getirmeye çalisiyorum. Arkadaslarimi daha çok diri tutmaya. Zor olacak bir sey yok aslinda" diye konustu.

Kaynak: İHA