Manisa BBSK Cimnastikçileri Sampiyonaya Damgasini Vurdu

Türkiye Cimnastik Federasyonu faaliyet programinda yer alan Aerobik Cimnastik Küçükler Türkiye Sampiyonasi, Istanbul’da düzenlendi. Sampiyonaya 200’ün üzerinde sporcu katilirken; Manisa Büyüksehir Belediyespor 4 kategoride sampiyonluk ve 1 kategoride ikincilik alarak sampiyonada madalyalara ambargo koydu.

Aerobik Cimnastik Küçükler Türkiye Sampiyonasi, Istanbul Sancaktepe Cimnastik Kamp Egitim Merkezinde gerçeklestirildi.

200’ün üzerinde sporcunun katildigi sampiyonada Manisa BBSK sporculari, elde ettikleri sonuçlarla madalyalari sildi süpürdü. 11 altin madalya ve 1 gümüs madalya kazanan yesil beyazli takim, cimnastikte bir kez daha zirvenin sahibi oldu.

Manisa BBSK sporcularindan 9-11 yas Tek Erkekler kategorisinde Siraç Güzel, Türkiye Sampiyonu olarak altin madalya aldi. Ayni kategoride Poyraz Kaan Ugur, ikinci olarak gümüs madalyanin sahibi oldu. 9-11 Yas Çiftler kategorisinde Poyraz Kaan Ugur ve Defne Erdogan çifti Türkiye Sampiyonu olarak altin madalya aldi. 9-11 Yas Trio Kategorisinde Poyraz Kaan Ugur, Siraç Güzel ve Defne Erdogan Türkiye Sampiyonu olarak altin madalya aldi. 9-11 Yas Grup kategorisinde Ayse Duru Özgürel, Melek Dizemen, Defne Erdogan, Beren Deniz Gediz ve Siraç Güzel Türkiye Sampiyonu olarak altin madalyanin sahibi oldu.

12 madalya kazanarak firtina gibi estiler

Aerobik Cimnastik Küçükler Türkiye Sampiyonasinda yesil beyazli sporcular, 11 altin ve 1 gümüs olmak üzere kazandigi 12 madalya ile sampiyonada adindan yine övgüyle söz ettirdi.

Sampiyonanin ardindan açiklamalarda bulunan Manisa BBSK Antrenörü Mehmet Ali Ekin, “Sporcularimiz, ilimizi gururla temsil etmesinin yaninda iki ay sonra Istanbul’da yapilacak olan Uluslararasi Aerobik Cimnastik Istanbul Cup Sampiyonasinda; Milli Forma ile ilimiz ve ülkemiz adina mücadele edecekler. Ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda birçok basariya imza atan sporcularimizin basarilarinin devami için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Antrenör ekibimize de bir parantez açmak istiyorum. Hem takimimizi hem de Milli Takimimizi çalistiran Rüya Arsan, Hazal Akay, Zekican Akdag’dan olusan antrenör ekibimize de tesekkür ediyorum. Manisa BBSK yönetimi ve Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e, cimnastik takimimiza verdikleri destekler için tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Manisa BBSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Caner Vatansever, Aerobik Cimnastik Küçükler Türkiye Sampiyonasinda 12 madalya kazanarak, madalyalara ambargo koyan yesil beyazli takimi ve teknik heyeti tebrik etti. Vatansever, yesil beyazli sporcularin basarilarinin devamini diledi.

Kaynak: İHA