Bülent Uygun Açiklamasi 'Sampiyon Yapmak Adina O Hayalleri Gerçeklestirmek Için Buraya Geldim'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takimdaki hedefiyle ilgili yaptigi açiklamada, "10 yil içerisinde basta Kocaelispor olmak üzere Sakaryaspor, Bursaspor, Eskisehirspor, Samsunspor, Konyaspor, Ankaragücü, Zonguldakspor gibi takimlarin sampiyon olma potansiyeli çok fazlasiyla var. Inaniyorum ki bunlardan bir tanesi de Sivas olur. Insallah Allah nasip eder de Sivasspor’u sampiyon yapariz. Sampiyon yapmak adina o hayalleri gerçeklestirmek için buraya geldim" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan düzenlenen söylesi programina konuk oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Kadiburhanettin Salonu’nda düzenlenen ’Bülent Uygun’la Spora Dair’ adli söyleside Uygun, ögrencilerin merak ettigi sorulari yanitladi.

Programa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sivasspor’un Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor yardimci antrenörleri, Sivassporlu futbolcular Ugur Çiftçi, Kerem Atakan Kesgin ve Burak Kapacak, Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve ögrenciler katildi.



"Insallah Allah nasip eder"

Tecrübeli teknik direktörün spor hayatiyla ilgili izletilen kisa filmin ardindan konusan Bülent Uygun, "10 yil içerisinde basta Kocaelispor olmak üzere Sakaryaspor, Bursaspor, Eskisehirspor, Samsunspor, Konyaspor, Ankaragücü, Zonguldakspor gibi takimlarin sampiyon olma potansiyeli çok fazlasiyla var. Inaniyorum ki bunlardan bir tanesi de Sivas olur. Insallah Allah nasip eder de Sivasspor’u sampiyon yapariz. Sampiyon yapmak adina o hayalleri gerçeklestirmek için buraya geldim. Ikinci hayalim de Sivas’in çocuklarina altyapilarda, akademilerde iyi egitim alacak sekilde egitmek" dedi.



"Türkiye Futbol Federasyonu’nu, MHK’den ayirmamiz gerekiyor"

Bir ögrenci tarafindan, ’Türkiye’deki VAR hakemlerin performansini nasil buluyorsunuz?’ seklinde sordugu soruya Uygun, "VAR sistemiyle ilgili, VAR biraz futbolda duygumuzu öldürdü. Bizim zamanlarimizda topu bile bilmeyen adamlari hakem yaptik. Sonra hakem hocasi yaptik. En önemli meslek hakemliktir. VAR hakemlerinin içinde mutlaka bilgisayar spor islemleri için uzman çocuklarimiz olmali. Dolayisiyla futbolun içinden gelen bir arkadasimizin orada olmasi dogru kararlar vermesini saglayacaktir. 800 temsilci var, su anda bilmiyorum kaç tane hakem var. Bir tane sporun içinden gelmis insan yok içlerinde? Biz bizi yönetemez durumdayiz. Artik birbirimize sevgimiz, saygimizla kalmadi. Futbolcu kardeslerimiz de suçlu. Biz antrenörler de suçluyuz. Bir tekme yiyoruz. Yalandan 8 takla atiyoruz, gerçekten tekme yiyip ayaga kirilanda kirmizi kart görmeden pozisyona geçiyorlar. Hakem camiasinin adil hakkaniyetli ve gördügünü çalabilen bir hakem camiasi olma yolunda ilerleme ihtiyaci var. Kulüpler Birligi diye bir grup kuruldu. Kulüpler Birligi ne yapiyor? Her hafta toplaniyorlar, VAR’in konusmalarini dinliyorlar. Bizim size dinlememize ihtiyacimiz yok. Bu arada da MHK dedigimiz hakemler, Kulüpler Birligine bagli olmamiz gerekiyor. Bu Futbol Federasyonu’nu MHK’den ayirmamiz gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapacagi tek sey bizim gelecegimiz olan genç milli takimdaki çocuklari, antrenörleri, ondan sonra kulüplerin ekonomik krizlerini bu tarz islerle ugrasmasi gerekirken o günkü maçtaki hakem hatalarini konusmaktan, gelecegimizle ilgili hiçbir sekilde proje yapamiyorlar. Hakemlerimizi Kulüpler Birligine baglayarak onlarin orada Türk futboluna hizmet etmesi gerektiginin düsüncesindeyim" diye cevap verdi

Kaynak: İHA