Voleybol Yildizlar Türkiye Birinciligi, Sivas'ta Basladi

Sivas’in ev sahipliginde düzenlenen Voleybol Okul Sporlari Yildizlar Türkiye Birinciligi, 350 sporcunun katilimi ile basladi.

Türkiye Voleybol Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan Voleybol Okul Sporlari Yildizlar Türkiye Birinciligi basladi.

Taha Akgül Spor Salonu’nda start alan sampiyonaya 16 takimdan 350 sporcu katilim sagliyor.

Sampiyonanin açilis seremonisi Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik ile federasyon yetkililerinin katilimi ile gerçeklestirildi.



“Türkiye’nin en üst takimlari Sivas’ta”

Bugün sabah baslayan maçlar hakkinda açiklama yapan Türkiye Voleybol Federasyonu Temsilcisi Tarik Biçer, Sivas’in önemli bir organizasyona ev sahipligi yaptigini söyledi.

Biçer, “Ilimizde Ortaokullar Arasi Türkiye Sampiyonasi yapilmakta. 20-24 Mart tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Son 2 gün çapraz eslesmelerle Türkiye birincisi ilimizde belli olacak. Ilimizde gelen takim sayisi 8 kiz 8 erkek olarak on 16 takim ter dökecek. Kiz takimlar Mecnun Otyakmaz Spor Salonunda, erkek takimlari da Taha Akgül Spor Salonu’nda mücadelelerine devam edecek. Ilimizde böyle bir organizasyon yapilmasi tabii hem ekonomik olarak hem görsel olarak hem de sosyal olarak bizler için çok önemli. Nihayetinde buradan çikacak takim takim Türkiye birinci unvanina sahip olacak. Biz Gençlik Spor Il Müdürlügü, Voleybolu Il Temsilciligi ve Federasyonumuzu temsilen bizler olmak üzere elimizden geldigi kadar misafirlerimizi burada hos tutmaya, kültürel alanda Sivas’imizi tanitmaya çalisiyoruz. Organizasyonumuz saglikli bir sekilde çok yürüyor. Hiçbir eksigimiz de yok. Herkes de memnun. Bütün voleybol severleri de salonumuza davet ediyoruz. Yildizlar grubunda Türkiye’nin en üst takimlari burada. Istanbul’dan takimlar burada. Bursa’dan takimlar burada. Su anda voleybolla ilgili alt yapisina yatirim yapan takimlarin hemen hepsi burada. Sivas’ta onlari da agirlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konustu.

Heyecan dolu müsabakalar, 24 Mart Pazar günü sona erecek.

Kaynak: İHA