Trabzonspor-Fenerbahçe Maçi Sonrasi Olaylara Karisan 13 Kisiden 2'Si Tutuklandi

Süper Lig’in 30. haftasinda 17 Mart Pazar günü Trabzonspor’un kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe’ye 3-2 maglup olmasinin ardindan sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldiran 13 taraftardan 2’si tutuklanirken, 2 kisi adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Olaylara karisan 9 kisinin ise adliyedeki ifadelerinin alinmasi devam ediyor.

17 Mart Pazar günü Trabzonspor ile Fenerbahçe arasinda oynanan ve 3-2’lik skorla sari-lacivertli takimin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrasi, konuk ekibin sahadaki galibiyet sevinci sirasinda çok sayida bordo-mavili taraftar sahaya girdi. Çikan olaylarda Fenerbahçeli futbolculara saldiran ve kamera kayitlarindan tespit edilen 12 taraftar karsilasma sonrasinda gözaltina alindi. Gözaltina alinan taraftarlar arasinda sahaya ilk atlayan maskeli görüntüsü ile dikkat çeken Hasan Çetinkaya (20), Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic’e saldiran O.B., korner diregiyle sari-lacivertli oyuncu Mert Müldür’e saldiran Engin Taskin ile sosyal medyada videolu paylasim yaparak bordo mavili taraftarlari havalimanina çagiran T.C.S., K.M., O.O., E.T., ve A.A. isimli süpheliler yer aldi. Gözaltina alinan toplam 13 taraftar 2 gün süren sorgularinin ardindan bugün sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

Adliyede Cumhuriyet Savciligi tarafindan 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 13 kisiden B.T. ve M.O. adli kontrol sarti ile serbest birakilirken, korner diregini yerinden söküp eline alarak Fenerbahçeli futbolculara saldiran Engin Taskin ile tribünden atlayan ilk taraftar olan maç için Almanya’dan geldigi belirtilen maskeli Hasan Çetinkaya "Basit yaralamaya tesebbüs" suçundan tutuklandi.

Hasan Çetinkaya’nin verdigi ilk ifadesinde, “Almanya’da yasiyorum. Maç için Trabzon’a geldim. Karsi takimin futbolcularinin tahrik edici hareketleri nedeniyle bir an kendime hakim olamadim. Sahanin içine girdim. Futbolculara dogru kostum. Amacim onlara soyunma odasina gidin demekti. Sonra onlarin bana dogru kostugunu görünce kendimi savunmak için gard aldim. Ancak ben kimseye vurmadim. Karsi taraftan darbe alarak yere düstüm. Yerdeyken de tekmelendim. Sahaya girdigim için pismanim. Sonrasinda asil magdur ben oldum” dedigi ögrenildi.

Diger 9 taraftarin ifadelerinin alinmasi sürüyor.

Kaynak: İHA