Trabzonspor - Fenerbahçe Maçi Sonrasi Çikan Olaylarda Tutuklanan Taraftar Sayisi 5'E Yükseldi

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda 17 Mart Pazar günü Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçinin ardindan çikan olaylarda tutuklanan taraftar sayisi 5’e yükseldi. Olaylarda gözaltina alinan 8 kisi ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Trabzonspor - Fenerbahçe arasinda Trabzon’da oynanan sari-lacivertlilerin 3-2’lik galibiyetiyle sona eren müsabakanin ardindan konuk ekibin sahadaki galibiyet sevinci sirasinda çok sayida bordo-mavili taraftar sahaya girmesiyle birçok olay yasandi. Çikan olaylarda Fenerbahçeli futbolculara saldiran ve kamera kayitlarindan tespit edilen 13 taraftar karsilasma sonrasinda gözaltina alindi. Gözaltina alinan toplam 13 taraftar 2 gün süren sorgularinin ardindan bugün sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

Adliyede Cumhuriyet Savciligi tarafindan ifadeleri alindiktan sonra 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 13 kisiden korner diregini yerinden söküp eline alarak Fenerbahçeli futbolculara saldiran Engin Taskin, tribünden atlayan ilk taraftar olan maskeli Hasan Çetinkaya, Mahmut Halil Küçükalioglu, Kadir Olgun ve Oguzhan Bulut ’Basit yaralamaya tesebbüs’ suçundan tutuklanirken, B.T., M.O, T.C.S., K.M., A.A., O.O., A.S. ve C.K isimli taraftarlar ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Kaynak: İHA