Ertugrul Dogan Açiklamasi 'Trabzonspor Camiasi Bu Yapilanlari Asla Unutmayacak'

Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan, Fenerbahçe ile oynadiklari maçta yasananlardan dolayi cezayi hak ettiklerini söyledi. Baskan Dogan ayrica sahaya giren taraftarin etkisiz hale getirilmesine ragmen saldiriya ugradigini belirterek, "Yerde yatan adamin kafasina vurmak delikanliliga da adamliga da sigmaz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Trabzonspor - Fenerbahçe arasinda Trabzon’da oynanan maçinda yasanan olaylar ve elestirilerle ilgili olarak Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulu tarafindan toplanti düzenlendi.

Divan Baskani Mahmut Ören’in organize ettigi toplantiya Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan, yönetim kurulu üyeleri, Trabzon milletvekilleri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.



Mahmut Ören: "Tahrikler bu olayin yasanmasinda belirleyici olmustur"

Trabzonspor Divan Kurulu Baskani Mahmut Ören, sampiyonluk yarisi içinde bulunan iki takimin baskanlarinin yapmis oldugu açiklamalarin ortami gerdigini belirterek, "Halil Umut Meler’in yanli tutumu yasananlarin tuzu-biberi olmustur. Sahaya girenleri hos görüyle yaklasmamiz mümkün degildir. Rakip takim oyuncularinin tahrikleri bu sürecin yasanmasinda belirleyici olmustur. Trabzon’a karsi karalama kampanyasini hosgörüyle karsilamamiz mümkün degildir. Trabzonspor iki yil önce tüm dünya tarafindan takdir edilen bir sampiyonluk kutlamalarina sahne olmustur" dedi.



Ertugrul Dogan: "Istemedigimiz bir olay yasandi"

Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan, Trabzonspor taraftari hakkinda konusanlarin bunun hesabini verecegini ifade ederek, "Trabzonspor’un haklari VAR’da oturan eski hakem tarafindan açik bir sekilde çalinmaya kalkmisti. Bir maçin sonucu bir takimdan alinip diger takima verilmesi için adam elinden geleni yapmaya çalismisti. Ama bundan sonra Türkiye’de hakemlik yapamayacagini söylemistik, hakemlik de yapamiyor. Trabzonspor’la ugrasan her hakemin, hakkimizi yiyen her hakemin bunu gözümüzün içine bakarak VAR’in karsisinda bu isleri yapan herkesin sonu ayni sekilde olacaktir. Bunu buradan tekrar söylüyorum; Trabzonspor camiasi içeride belki biraz birbirimizi yiyebiliriz ama disariya çiktigimiz zaman her zaman tek yumruk halindedir. Siyasetçisinden, is insanina, sanayicisinden tüccarina her Trabzonlu Trabzonspor’un haklarini sonuna kadar savunmak için her seyi yapacaktir, bunun asla unutulmamasi lazim. Ilk maçta yapilan haksizliklar açik açik konusuyorum, iki takim üzerinde kurulan bir lig, iki takim üzerinden oynanan bir oyun, iki takimin mücadelesinin Anadolu takimlarina yansimasi, Anadolu takimlarindan hunharca hesap sorulur gibi haklarinin gasp edilmesi, bütün sezon boyunca. Trabzonspor her zaman Anadolu’nun en büyük savunucusu olmustur, Anadolu’nun abisidir. Bu sehrin taraftarlari, gençleri de futboldan ciddi olarak anlamaktadir ve sahada neyin ne oldugunu görmüstür" ifadelerini kullandi.

"Seyircimiz sahanin içerisine müdahil olmamasi gerekiyordu"

Ali Koç’a yaptigi açiklamalardan dolayi tesekkür eden Dogan, "Ali Bey beni maçtan önce de aradi, durum hakkinda bilgi aldi, konustuk. Biz Fenerbahçeli yöneticilerle konustuk, onlarin bizi Kadiköy’de misafir ettikleri gibi Trabzon’un misafirperverligini göstermek için kendileri ile görüstük. Hatta Ali Bey örnek verdi ’Ben oglumu Ertugrul’a emanet ettim’ dedi.

Dogru söyledi.

Trabzon’a oglunu gönderdigi zaman benim kendi çalisanlarim tarafindan oglu ile Trabzon’da ilgilenildi. Gezdirildi, Atatürk Köskü, Ayasofya gezdirildi, gayet de güzel yapti beni aramakla. Bunu da üzerine basarak söylüyorum, bunun böyle olmasi lazim. Yarin benim de oglum Galatasaray maçina gidecegi zaman ben Dursun baskani arayabilirim veya Besiktas maçina gidecegi zaman Hasan baskani arayabilirim veya onlar beni arayabilir. Bunlar futbolun güzellikleri, bunlar insanligin akisi içinde olan seyler" seklinde konustu.



"Trabzonspor cezayi hak etmistir"

Sahaya giren taraftarin etkisiz hale getirilmesine ragmen saldiriya ugradigini sözlerine ekleyen Dogan, "Geldigimiz günden beri adalet diyoruz o zaman kendi içimize de bakacagiz, kendi dogrularimizi da gözden geçirecegiz. Sahada ne olursa olsun seyircimiz davasinda ne kadar hakli olursa olsun ki haklidir, hiçbir sekilde sahanin içerisine müdahil olmamasi gerekiyordu. Sahada bunlarin yapilmasi Trabzonspor yönetim kurulu tarafindan da kabul edilmemektedir, Trabzon camiasi da bunu kabul etmemektedir. Biz haklarimizi savunacak güce sahibiz. Trabzonspor yönetimi, Trabzonspor’un haklarini her sekilde her yerde savunur. Biz böyle yaparak hakli davamizda da haksiz oluyoruz. Sahaya inmekle sahada bir sey yapmakla bir sey yapiliyorsa, inanin bunu da yapariz, kralini yapariz. Ama isler böyle yürümüyor, yillardir da böyle yürümedigini gördük. Bu yaptigimiz islerin bize zarar vermekten baska bir getirisi yok.

Ben Trabzonspor Kulübü baskani olarak sunu söylüyorum; Trabzonspor sahasinda olan olaylardan dolayi cezayi hak etmistir, ceza almasi gerekmektedir, çok net söylüyorum. Ama adalet herkes için adaletli olacak. Sahaya giren yanlistir, ama bugüne kadar Türkiye’de sahaya birçok yerde su atildi, sahaya binlerce taraftarin girdigi yerler oldu, statlarin yakildigi yerler oldu, polis arabalari yakildi, ters çevrildi bunlari unutmamak lazim. Ama Türkiye’de ilk defa bir sey oldu, bunu atlamamak lazim. Sahaya giren bir taraftar güvenlik güçleri tarafindan etkisiz hale getirilmisken bir saldiriya ugradi. Bu yerde yatan adamin kafasina vurmak delikanliliga da sigmaz adamliga da sigmaz" ifadelerini kullandi.

"Sahada birinin basina bir sey gelseydi bunun hesabini nasil verecektik?"

Her seyin bir üslubu oldugunu ifade eden Baskan Dogan, "Bugüne kadar Trabzon ilk defa mi Trabzon’da maglup oldu, ilk defa mi siz gelip Trabzon’da galip geldiniz veya baska bir sey mi oldu. Her seyin bir adami üslubu vardir. Bunu da özellikle belirtiyorum. Bazi Fenerbahçeli oyuncular da dikkatimi çekti, kendi arkadaslarinda görüntülerde var ’Yapma etme’ diye uyariyorlar. Örnegin sag olsun Serdar Dursun. Biz bir seyi söylüyoruz ama içerisinde dogru olan seyi de söylemek lazim ki dogrulugumuz, inandiriciligimiz olsun. Adam çikti, 4-5 defa görüntülerde var, emniyet kayitlarinda da var, kendi arkadaslarini sakinlestirmeye çalisti, bunlari da söylemem lazim. Ama bunlari söylerken sahada tahrik eden oyuncuyu da söylememiz lazim. Fenerbahçe’den de rica ediyoruz, onlar da kendi içlerinde bu islerin nasil yürüdügünü, nasil oldugunu biliyorlar. Bir yerde seyirciyi bu kadar tahrik ettikten sonra bunun Trabzon gibi bir yerde keske olmasaydi üzerine basarak söylüyorum, yanlis oldugunu tekrarlayarak söylüyorum ama burada bu kadar bu isin üzerine gitmenin bir anlami var miydi? Yani o kutlamanizi soyunma odasinda yapsaniz tekrar ediyorum saha ortasinda da yapmaya haklari vardi. Ama durum ortada herkes neyin ne oldugunun farkinda. Teknik kadro da, oyuncular da farkinda. Yani bu yapilamaz miydi? Sunu düsünelim, bu sahada birinin basina bir sey gelseydi, bunun hesabini nasil verecektik? Benim o sahaya giren taraftarimin kafasina vuruldu, Allah göstermesin bu arkadasimizin basina bir sey gelseydi biz ne diyecektik ailesine? Yazik günah degil mi? Biz söylemlerimize hep dikkat etmeye çalisiyoruz. Bu isin geriliminin bir sekilde düsürülmesi lazim. Ben ne bir Fenerbahçeli kardesimizin o da bir anne-babanin evladi basina bir sey gelmesini isterim ne bir Trabzonlunun basina bir sey gelmesini isterim. Biz yöneticiler dolayisiyla yaptigimiz açiklamalarla konusmalarimizla bunlarin hepsine dikkat etmemiz gerekiyor" açiklamasinda bulundu.

"Trabzonspor camiasi bu yapilanlari asla unutmayacak"

Fenerbahçeli futbolculara saldiran taraftarlarin tutuklanmasinin haberini aldiklarini ifade eden Ertugrul Dogan, "Merak ediyorum Türkiye’nin neresinde hangi sehrinde bugüne kadar sahaya giren biri herhangi bir darp olayina karismadigi halde tutuklanmistir. Adalet diyorsunuz ya bunun neresinde adalet var. Kendi hatalarimizin da farkindayiz, yapilanlarin da farkindayiz. Biz kendi içimizdeki hatalari düzeltmek için aramizda konusacagiz. Trabzonspor camiasi bu yapilanlari asla unutmayacak" seklinde konustu.

Toplantida daha sonra Trabzon milletvekilleri Yavuz Aydin ve Yilmaz Büyükaydin söz aldi.

Kaynak: İHA