Yozgat'ta Geleneksel Türk Okçulugu Yarismasi Düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde bu yil "Tarih için bir ok at" temasiyla 5.’si düzenlenen Türk Okçulugu Yarismasi’nda 300 sporcu ok atti.

Geleneksel Türk Okçulugu Toplulugu tarafindan kampüs alaninda bulunan spor salonunda düzenlenen yarismaya 18 yas alti ve üzeri bireysel erkek ve kadin, üniversiteler, kulüpler ve minik kategorilerinde sporcu katildi.

Türk okçulugunu gelecek nesillere aktarmayi amaçladiklarini söyleyen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar, “Geleneksel Türk okçulugunun gelismesini, devam etmesini ve bu yarismalarin diger yapacagimiz sportif faaliyetlere de örnek olmasini istiyoruz. Tarihimizden gelen mirasi yasatmak adina okçuluk çok önemli. Yarismaya katilan sporcularimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Geleneksel Türk Okçulugu Kulübü Baskani Prof. Dr. Murat Korkmaz ise geleneksel Türk okçulugunun birçok ilde oldugu gibi Yozgat’ta da her geçen gün gelistigini ve bunu yasatip yayginlastirmak için çalismalarini sürdürdüklerini söyledi.



Konusmalarin ardindan Rektör Yasar’in hedefe ok atmasiyla yaris basladi.

Sporcular, Malazgirt Savasi’na, Istanbul’un Fethine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna ithafen 10,71, 14,53 ve 19,23 metreden hedefe ok atti. Yarisma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA