Selahattin Baki Açiklamasi 'Akilli Oynayip Maçi Kazandik Ve Sampiyonluk Yolunda Son Derece Zorlu Viraji Döndük'

Hatayspor karsilasmasi sonrasinda konusan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, "Akilli oynayip maçi kazandik ve sampiyonluk yolunda son derece zorlu viraj döndük. Çünkü takimlar küme düsme potasindayken biliyorsunuz bu tür maçlarda çok zorluk çikarirlar" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Fenerbahçe, İçel’de karsilastigi Hatayspor’u 2-0 maglup etti. Maç sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, "Akilli oynayip maçi kazandik ve sampiyonluk yolunda son derece zorlu viraj döndük. Çünkü takimlar küme düsme potasindayken biliyorsunuz bu tür maçlarda çok zorluk çikarirlar. Dolayisiyla atlattik bunu. Yalniz bazi seyler var ki kazanirken de konusmak gerekiyor. Atilla Karaoglan’in ismi açiklandigi zaman Fenerbahçe taraftarinin bir reaksiyonu olmustu. Bu reaksiyonla beraber bizim de geçmis yasanmisliklardan dolayisiyla kuskularimiz vardi ve bugünkü maç performansina baktigimiz zaman bizim de kuskularimizin ne kadar dogru oldugu ortaya çikti. Fenerbahçe’miz aleyhine gösterdigi cömert sari kartlara bir bakalim ve yukarida ilahi adalet var ki hemen hemen pozisyonlarin yani bize verilen sari kart pozisyonlarinin neredeyse aynisi rakibimiz yaptigi zaman hiç kart çikmadi. Bize 5 sari kart rakibe bir sari kart" diye konustu.



"Onlarin da samimiyetlerini görelim"

Geçen hafta oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçinda ezeli rakiplerinin kirmizi kart görmesi gereken yerde bazi pozisyonlarda faul bile çalinmadigini belirten Baki, "Sezon basindan beri Fenerbahçe ve Galatasaray lehine, aleyhine verilen kirmizi ve sari kartlara bir bakildigi zaman zaten kamuoyu bizim endisemizi ve hakliligimizi paylasacaktir. Ezeli rakibimizin atanmis baskani. Birkaç kere, ’bu federasyon bizim federasyonumuz, biz seçtik, memnunuz gibi laflar sarf etmisti. Geçen hafta her ne hikmetse bir anda ’futbol tarihinin en kötü federasyonu, bütün kurumlariyla beraber istifalarini istiyoruz’ diye resmi yazilan bir açiklama yaptilar. O zaman biz de bir samimiyet testi yapmak istiyoruz. Biz zaten uzun zamandir bu konularda endiseliyiz. Hakem performanslarinda. Kendileri bu seviyeye geçen hafta ulastilar. Sag olsunlar. O zaman Sanliurfa’daki Süper Kupa maçi için iki büyük kulüp ve ezeli rakip yabanci hakem için basvuralim. Onlarin da samimiyetlerini görelim. Ne kadar istemiyorlarmis bu kurullari ve federasyonu?" ifadelerini kullandi.

"Bel alti siyaseti yapacak kadar alçalmistir"

Rakip takimin baskani ile ilgili de sert açiklamalarda bulunan Baki, "Rakip takimin baskani, bizim baskanimiz Ali Koç’un vefat etmis aile ferdi üzerinden bile siyaset yapacak kadar hatta siyaseti geçiyorum, bel alti siyaseti yapacak kadar alçalmistir. Bununla ilgili de Baskanimiz Ali Koç önümüzdeki hafta yasanmis örneklerle beraber bir açiklama yapacaktir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA