Ilhan Palut Açiklamasi 'Yeni Bir Baslangiç Yapmak Adina Çok Degerli Bir Maçti'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, 3-0 galip geldikleri Kayserispor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Yeni bir baslangiç yapmak adina çok degerli bir maçti" dedi

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Çaykur Rizespor, konuk ettigi Kayserispor’u 3-0 maglup etti. Maçin ardindan gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, "Biliyorsunuz son periyot bizim adimiza iyi geçmemisti. Formsal manada geri kalmanin yaninda bu periyotta yavas yavas moral bozuklugu, psikolojik olarak da negatif etkiler birakmaya baslamisti. Bu maç bizim adimiza hem puan anlaminda çok önemli bir karsilasma oldugu gibi hem de yavas yavas asagi dogru inmeye baslayan moral motivasyonumuzu tekrar yükseltmek, yeni bir baslangiç yapmak adina çok degerli bir maçti. Rakibimizde ligin en formda takimlarindan bir tanesi olan Kayserispor’du. Bu düsüncelerle maça hazirlandik. Niyetimiz rakibimize oyun içine girersek önde baski yapmakti. Onlarin ifadelerinde baskiyi dönem dönem pasla, dönem dönem de önde toplarla asmak gibi bir planimiz vardi. Sahaya baktigimiz zaman bugün daha çok isteyen, daha çok pozisyona giren, daha fazla ikili mücadele kazanan bir Rizespor vardi. Kayserispor’un da tabii ki hücum hattinda önemli oyunculari var. Hemen tutup tehlikeli bir takim. Onlar da pozisyon buldular mi? Evet buldular. Uzun süre sonra gol yemememiz bizim adimiza sevindiriciydi. Bence sahadaki oyunun karsiligi bir galibiyet aldik. Umuyorum bizim için yeni bir baslangiç olmustur. En azindan psikolojik özgüven rahatlamasiyla insallah tekrar çikisa geçen bir takim oluruz ve camiamiza izlettiririz" ifadelerini kullandi.

"Kendi kötü niyetlerini yeni neslimize de asilamaya çalisan bir ortam gördüm"

Palut, top toplayici çocuklarla ilgili ise, "Yani insallah bir topu vermek de gecikmemisizdir. Insallah top toplayici çocuklara ’Öndeyiz, topu rakibe yavas verin’ dememissinizdir. Çünkü bir önceki deplasmanda küçük bir çocuklari kendi zihniyetiyle zehirleyen, toplarin akmamasi için o küçük çok degerli çocuklarimizi negatif organize eden, kendi kötü niyetlerini yeni neslimize de asilamaya çalisan bir ortam gördüm. Eger bizim top toplayici çocugumuz topu geç verdiyse, bizim böyle seylere ihtiyacimiz yok, artik bu tarz olaylara da tenezzül etmemek gerekir. Ama sonuçta çocuktur. Böyle bir sey yaptiysa da hos davranmak lazim" diye konustu.

Kaynak: İHA