Galatasaray'da Derbide Hedef 3 Puan

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda deplasmanda karsilasacagi Besiktas’i maglup ederek yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Galatasaray, yarin deplasmanda Besiktas ile mücadele edecek. Ligde geride kalan haftalarda sari-kirmizililar 23 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet sonucunda aldigi 72 puanla liderlik koltugunda bulunuyor.

Galatasaray son dönemde ligde yakaladigi galibiyet serisini Besiktas derbisinde de sürdürerek, sampiyonluk yolunda hata yapmak istemiyor.

Deplasman karnesi

Galatasaray, bu sezon ligde deplasmanda 13 karsilasmaya çikti. Sari-kirmizililar geride kalan maçlarda 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi ve topladigi 30 puanla bu alanda 2. sirada bulunuyor. Aslan son olarak Ankaragücü’ne konuk oldu ve rakibini 3-0 maglup etti.

Son 15 lig maçini kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a yenildikten sonra oynadigi 15 karsilasmada kaybetmezken, son 8 maçindan da sahadan galip ayrildi. Ligde sari-kirmizililar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Istanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Basaksehir, MKE Ankaragücü ve Antalyaspor müsabakalarindan 3 puan alirken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon rakip fileleri 57 kez havalandirirken, kalesinde ise 15 gol gördü. Sari-kirmizililar, savunmada gösterdigi basarili performansiyla ligin en az gol yiyen takim konumunda bulunuyor. Cimbom, bu mücadelelerin 14’ünde kalesini gole kapadi.

Büyük maçlari kaybetmedi

Galatasaray, bu sezon Fenerbahçe, Besiktas ve Trabzonspor ile oynadigi müsabakalari kaybetmedi. Sari-kirmizililar, bordo-mavilileri 2, siyah-beyazlilari da 1 kez maglup ederken, sari-lacivertlilerle ise berabere kaldi.

Galatasaray, Dolmabahçe’de ilk pesinde

Galatasaray, Besiktas’in 2016 yilinda açilan stadi Tüpras Stadyumu’ndan hiç galibiyetle ayrilamadi. Sari-kirmizililar, bu sanssizligini kirmak için pazar günü sahaya çikacak. Söz konusu statta ilk oynanan derbi 2-2 beraberlikle sona erdi. Daha sonraki 6 müsabakada da siyah-beyazlilar kazanan taraf oldu.

Sanchez, Kerem, Kaan ve Oliveira sinirda

Galatasaray’da, Besiktas derbisi öncesinde 4 futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoglu, Kaan Ayhan ve Sergio Oliveira sari kart sinirinda yer aliyor. Bu 4 futbolcu sari kart görmesi durumunda 29. haftada Rams Park’ta Çaykur Rizespor maçinda cezali duruma düsecek.

Sari-kirmizililarda ayrica Hakim Ziyech ile Serge Aurier’in kadroda olup, olmayacagi ise son antrenmandan sonra belli olacak.

Kaynak: İHA