Dursun Özbek Açiklamasi 'Türk Futbolunun Gelecegi Önemliyse PFDK'nin Alacagi Kararlar Da O Derece Önemli'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçinda yasanan olaylardan sorumlu herkesin ceza almasi gerektigini vurgulayarak, "Türk futbolunun gelecegi önemli ise Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) alacagi kararlar da o derece önemli. Burada Türkiye Futbol Federasyonu’na büyük is düsüyor. Artik Türk futbolunu bu kaostan çikarmasi lazim" dedi.

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, RAMS Park’ta yapilan sponsorluk anlasmasinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Özbek, takimda sözlesme yenileyecekleri futbolcular hakkinda bilgiler vererek, "Muslera’nin, Kerem’in, Baris’in ve Torreira’nin sözlesmeleri yenileniyor. Bunla ilgili görüsmelerimiz sonuçlandi. Muslera ile bizzat ben görüstüm. Onlar da Galatasaray’a hizmet etmekten dolayi memnunlar. Galatasaray da onlarin basarili performansini degerlendirmek durumundadir. Söz konusu futbolcularla ilgili sözlesmelerin yenilenmesi yapiliyor. Herhangi bir problem yok. Muslera ile 1+1 yillik sözlesme yapacagiz" diye konustu.



"Federasyondan, Galatasaray’a ulasmis herhangi bir talep mevcut degildir"

Fenerbahçe ile 7 Nisan Pazar günü Sanliurfa’da oynayacaklari TFF Süper Kupa’nin ertelenmesiyle alakali Türkiye Futbol Federasyonu’ndan herhangi bir talep gelmedigini söyleyen Baskan Özbek, "Türkiye Futbol Federasyonu bir tarih açikladi, 7 Nisan’da Urfa’da oynanacak diye. Bütün hazirliklar buna göre yapildi. Urfali kardeslerimiz de bizleri ariyorlar. Onlar da iki büyük kulübün mücadelesini izlemek için hazirliklarini yapiyorlar. Son derece heyecanli olduklarini da görüyoruz. Bundan sonraki gelismeler tamamen TFF’nin inisiyatifinde olan gelismelerdir. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bana ve kulübüme iletilmis herhangi bir çagri yoktur. Bize iletilmis olan, 7 Nisan’da bu karsilasmanin Urfa’da oynanacagi seklindedir. Bunun üzerinde yorum yapmak, o gündemimize geldigi zaman cevaplamamiz gereken bir husustur. Federasyondan, Galatasaray’a ulasmis herhangi bir talep mevcut degildir. Oldugu zaman degerlendirebilecegimiz bir konu. Geldigi zaman yönetimle degerlendirilecek. Böyle bir soru Galatasaray’a sorulmamisken fikir beyan etmek yanlistir" seklinde konustu.



"Türk futbolunun gelecegi önemliyse PFDK’nin alacagi kararlar da o derece önemli"

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçinin ardindan yasanan olaylarin detayli incelenmesi gerektigini belirten Dursun Özbek, "Bu olaylara sebebiyet veren yönetici, taraftar, futbolcu kim varsa adil bir sekilde degerlendirilip, Türkiye Futbol Federasyonu’nun gerekli cezalar vereceginden eminim. Böyle yapmasi gerekiyor. Trabzon’daki olaylar bir milat olmasi lazim. Olaylarin bugüne nasil geldiginin dikkate alinmasi lazim. Olaylarin sahada olusmus günlük bir olay olarak degerlendirmiyoruz. Bunun sezon boyunca bir akisi var. Sezon boyunca bizim söylemlerimiz var. Bu olaylarin bu seviyeye gelmesine neler sebep olmustur, incelenmesi lazim. Artik TFF’nin buna sebep olanlara, bu olaya karisanlara her kimse adil bir yargilanma sonucunda gereken cezalari almalari lazim. Çünkü geçmiste çok iyi olmayan olaylar var. Tekrar ayni hataya düsmemek lazim. Türk futbolunun gelecegi önemli ise Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) alacagi kararlar da o derece önemli. Burada Türkiye Futbol Federasyonu’na büyük is düsüyor. Artik Türk futbolunu bu kaostan çikarmasi lazim" açiklamasinda bulundu.

"Bu yanginin üzerine benzin dökmeye gerek yok"

Yabanci hakem tartismalarina da deginen Özbek, "Olaylari bence yabanci hakem seviyesine getirmek son derece yanlis. Biz birbirimizi bogazlama seviyesine nasil geldik? Bence bunu yabanci hakemle açiklayamazsiniz. Yabanci hakem gereklidir, degildir, bu ayri bir tartisma. Herkes söylediginin sorumlulugunu almak zorundadir. Artik öz elestiri yapmanin zamani geldigini düsünüyorum. Hata nerede yaptik, bunu tespit edelim. Bütün futbol camiasi için söylüyorum. Artik sözün bittigi yere geldik. Herkes haddini bilerek konussun. Bu yanginin üzerine benzin dökmeye gerek yok. Is kontrolden çikma noktasina gelmistir. Bunu söndürmemiz lazim. Herkesin üzerine büyük görev düsüyor. Önemli olan Türk futboluysa herkes sorumlulugu almak zorundadir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA