Dursun Özbek Açiklamasi 'Galatasaray Olarak Bu Gerginligi Tirmandiracak Bir Söylem Içinde Olmayacagiz'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, sari-kirmizililar olarak gerginligi arttiracak bir söylem içinde olmayacaklarini söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü ile global kurumsal is uygulamalari sirketi arasindaki is birliginin imza töreni, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta düzenlendi.

Törene Galatasaray Baskani Dursun Özbek de katildi.

Özbek, toplantida gündemle ilgili açiklamalarda bulundu.

"4-5 ay evvel olmus bir konu, Ali Bey bir açiklamaya istinaden görüsmeyi iptal etti"

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un, düzenledigi basin toplantisinda, Dursun Özbek’in hatirli bir kisi vasitasiyla kendisiyle görüsme ayarlanmasi istedigine yönelik söylemlerinin hatirlatilmasi üzerine Baskan Özbek, "Konuyu Ali Bey gündeme getirdi. Yaklasik 4-5 ay evvel olmus bir konu. Ortak tanidigimiz bir arkadasimiz. Ali Bey’in söylediginde farkli olarak, beni ziyaretle kendisinin Türk futbolundaki bu gergin ortamin ortadan kalkmasi yönünde çagrida bulundu. Bu konuyu Ali Bey ile görüsebilecegimizi, hatta kendi düzenleyebilecegi mekanda bulusabilecegimizi, Türk sporundaki bu gergin ortamin son bulmasi için böyle bir görüsmeyi düzenleyebilecegini söyledim. Isin basindan beri hakim olan daha güzel günlerde sportif yarismayi yapabilmek için bu görüsmeyi kabul ettim. Ali Bey de kabul etti. Ali Bey bir açiklamaya istinaden bu görüsmeyi iptal etti. Rakibimizden bu görüsmenin iptali konusu gelmistir. Keske o gün görüsebilseydik, bugünlere gelmeseydik. Türk sporundaki bu gerginligin önemle incelenmesi gerektigini düsünüyorum. Gelinen noktadan bugüne yaptiklarimizi göz önünde almamiz lazim. Bu muhasebesinin yapilmasi gerektigini düsünüyorum. Geçmisteki bu söylemlerin artik bitmesi, bütün camialari itidal olmasinin geregi ortaya çikmistir. Vuku bulan olaylar detayli bir sekilde incelenmeli. Kapsamli bir inceleme yapilmali. Buradan da adil bir sekilde bunlarin önüne geçmek için gereken cezalarin yapilmasi lazim. Her seferinde halinin altina süpürülmesi bizleri bugüne hazirlamistir. Galatasaray olarak, sporun yesil sahada, parkede, salonda kalmasini istiyoruz. Hiçbir sekilde sahanin disina tasinmasina, oradaki polemiklere sebep olmasina karsi tutumumuz var. Artik bugün bir milat olmali. Bu konuyla ilgili yapilmasi gereken adil yaptirimlarin gündeme gelmesinden yanayiz. Bu görev Türkiye Futbol Federasyonu’na ve kamuoyuna düsmektir. Onlarin da geregini yapacagimdan eminim" seklinde konustu.



"Bu Fenerbahçe’nin iç isidir"

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un, ligden çekilme konusuyla ilgili olaganüstü genel kurul karar almalarina yönelik gelen soruya Özbek, “Bu Fenerbahçe’nin iç isidir. Galatasaray’in geleneginde rakiplerin iç islerine karsima gibi bir huyumuz yok. Genel kurul kendi arasinda toplanacak. Bu konuda bir karar alacaklar. Geçmiste defalarca benzer söylemeler yapildiysa da Fenerbahçe genel kurulunun kendileri için en iyi karari alacagindan eminin. Galatasaray olarak rakiplerimizin ic isleriyle ilgilenmemiz söz konusu degildir" cevabini verdi.

"Galatasaray, Türk futboluna faydasi olacak kararin her zaman arkasindadir"

Fenerbahçe ile 7 Nisan Pazar günü Sanliurfa’da oynayacaklari TFF Süper Kupa mücadelesinin ertelenmesiyle alakali çikan haberlerle ilgili olarak ise sari-kirmizililarin baskani, "7 Nisan’da oynamasi gereken Süper Kupa maçiyla ilgili, karar mekanizmasi Türkiye Futbol Federasyonu’dur. O güne kadar olan gelismeler, o gün nasil bir ihtiyaç olup, olmadiginin degerlendirebilecek olan Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Galatasaray da gelismeleri izlemektedir. Galatasaray, Türk futboluna faydasi için olacak kararin her zaman arkasindadir" dedi.



"Ali Bey’in istifasi kisisel bir karadir buna saygi duyuyorum"

Kulüpler Birligi’nin önemli bir kurum oldugunu da vurgulayan Baskan Dursun Özbek, "Süper Lig’de oynayan takimlarin baskanlarindan olusan bir kurum. Ali Bey’in istifasi kisisel bir karadir, buna saygi duyuyorum. Ben daha evvel bu görevi yaptim. Vakfimiz içinde çok degerli baskanlar var. Ali Bey’in istifasiyla bosalan yere Kulüpler Birligi’ni en iyi sekilde temsil edecekler arkadaslarimizdan birisini seçeriz" ifadelerini kullandi.

"Bu olaylarin milat olmasi"

Özbek, Trabzonspor - Fenerbahçe maçindan sonra yasanan olaylarla ilgili düsüncelerini dile getirerek, “Olaylarindan olmasi olaylarin bu seviyeye gelmesinde en önemli konu. Buraya nasil geldik? Bu duruma Türk futbolu nasil geldi? Bence üzerinde durulmasi gereken en önemli konu bu. Geçmisten bugüne kadar olan söylemlerimize bir bakalim. Bu olaylar kendi kendisine mi oluyor, bizim söylemlerimiz çerçevesinde kamuoyunu tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan baslamasi lazim. Istenmeyen olaylar olmustur. Her iki camiaya da geçmis olsun diyorum. Bu olaylarin giderek artan seviyeye gelmesi hepimizi endiselendirmektir. Olaylarin baslangicindan itibaren sadece Trabzon’un sahasinda olanlari kast etmiyorum, bugüne nasil geldi?. Hangi söylemlerimiz bugüne bizi tasidi, buna bakmak lazim. Dilegim bu tip olaylarin gündemimizden kalkmasi. Bu olaylarin milat olmasi. Adil bir sekilde olaylarla ilgili kisilerin ve kurumlarin cezalandirilmasi ve adil bir arastirmanin yapilmasi lazim" degerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray olarak bu gerginligi tirmandiracak bir söylem içinde olmayacagiz"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun istifasi için kulüplerle ortak bir karar almak isteyip, istemediklerinin sorulmasi üzerine de Dursun Özbek, "Bugünkü olaylarin degerlendirmesi yaparken, bu gerilimi daha üst seviyeye tasiyacak söylemelerden kaçinmamiz lazim. Onun için Galatasaray olarak bu gerginligi tirmandiracak bir söylem içinde olmayacagiz. Artik bizlere daha büyük görev düsüyor. Ne söyledigimize çok daha dikkat etmemize ihtiyaç oldugunu hissediyorum. Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birligi’nde yapilacak toplantidan olusacak kanaat çok önemli" dedi.

Kaynak: İHA