Bilecik'te Amatör Spor Kulüplerine 3 Milyon 415 Bin 416 TL'lik Malzeme Yardimi Yapildi

Bilecik’te 53 amatör spor kulübüne 3 milyon 415 bin 416 TL degerinde 6 bin 386 adet malzeme yardimi yapildi.

Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan ’Spor Malzemesi Dagitim Töreni’ne Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Bilecik Belediyeler Birligi ayni zamanda Cumhur Ittifaki Bilecik Belediye Baskan Adayi Mustafa Yaman, Bilecik ASKF Baskani Nusret Tosun, Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir, Il Kültür ve Turizm Müdürlügünde Müdürü Serkan Bircan,Futbol Il Temsilcisi Engin Toku, kurum müdürleri, kulüp baskan ve temsilcileri ile çok sayida sporcu katildi.



"Belediye baskanlarimizin büyük destegi ile amatör sporu insallah çok güzel yerlere getirecegiz"

Açilista konusma yapan Bilecik ASKF Baskani Nusret Tosun, "Son yillarda özellikle salon sporlarinda ilimiz olarak çok büyük basarilara imza atiyoruz. Tabi bunda sizin desteginiz ve emeginiz çok. Amatör sporu gerçekten destekleyen ilimizde, ilçelerimizde bizlere büyük destek veren belediye baskanlarimiz. Belediye baskanlarimizin büyük destegi ile amatör sporu insallah çok güze yerlere getirecegiz" dedi.



"Spor 7’den 70’e insanlarin ihtiyaç duydugu en temel hususlardan birisidir"

Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir, Türkiye’de sporun gelismesinde ve uluslararasi basarilarda okullarin ve amatör spor kulüplerin katkisi çok büyük oldugunu söyleyerek, "Spor 7’den 70’e insanlarin ihtiyaç duydugu en temel hususlardan birisidir. Bu dogrultuda amatör spor kulüpleri ile okullarimiz, sporcu yetistiren, sporun belkemigi olan önemli unsurlardandir. Bu bakimdan da çok anlamlidir. Kurumumuz yürüttügü gençlik ve spor faaliyetlerini tüm gençlerimizi kucaklayacak sekilde gelistirmek, planlamak, tabana yayarak sporcu alt yapisini olusturmak, gerek okullarda gerek toplumun tüm kademelerinde spor kültürünü ve olimpizm ruhunu yayginlastirmak ve uluslararasi yarismalarda ülkemizi basarili ve nitelikli sekilde temsil etmek amaciyla önemli bir görev üstlenmekte ve bu dogrultuda bir çok organizasyon düzenlemektedir. Ayrica, Bakanligimiz ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan isbirligi protokolü kapsaminda; Yetenek Taramasi, Okullarda Spor Dali Egitimi, Okul Sporlari Müsabakalari gençlerimize sportif anlamda katki sagladigimiz önemli organizasyonlar arasinda yer almaktadir" dedi.



"Bilecik’te toplamda782 bin 575 bin 203 TL’lik ödenek ayrilmistir"

Özdemir konusmasinin devaminda, "Valimiz Sefik Aygöl’ün talimatlariyla Il Özel Idaresince 53 spor kulübümüze ve 72 okulumuza, toplamda 3 milyon 415 bin 416 TL tutarinda 19 kalemde toplam 6 bin 386 adet malzeme yardimi yapilacaktir Ayrica Gençlik ve Spor altyapisini fiziki olarak destekleyecek olan spor tesisi yatirimlari noktasinda; ihalesi yapilan ve suanda insaat süreci baslayan, Edebali Spor Kompleksi ve Stadyum için 173 milyon 323 bin 323 TL, 2 bin kisilik Yüksek Ögrenim Yurdu için 368 milyon 800 bin TL, Sögüt Ertugrul Gazi Gençlik Kampi için 148 milyon 323 bin 323 TL, Pazaryeri Spor Salonu için 16 milyon 847 bin 557 TL, Pazaryeri Yüzme Havuzu için 8 milyon 600 bin TL, Bozüyük Gençlik Merkezi için 31 milyon 781 bin TL olmak üzere toplamda782 bin 575 bin 203 TL’lik ödenek ayrilmistir. Ayrica, ’Bozüyük Stadi Bakim-Onarim ve Modernizasyon’ ihalesi yapilmis olup sözlesme asamasina gelinmistir. Haricen 7 spor tesisimizin bakim onarim ve güçlendirme projeleri ihalesi ise nisan ayinda tamamlanacaktir. Son yillarda yeni yapilan gençlik merkezleri, spor salonlari, yurtlar ve sentetik futbol sahalari ile fiziksel altyapisi güçlenen kurumumuz tarafindan, ayrica ihtiyaç duyulan tesislerde yapilan bakim onarimlar için toplamda 14 milyon TL harcama yapilmistir. Ayrica Bakanligimiz tarafindan belediyelere aktarilan 42 milyon TL ödenekle insaatina baslanan Sögüt Gençlik Merkezi ve ihale asamasinda bulunan Gölpazari Spor Salonu ile yapimi tamamlanarak hizmete açilmis olan Gölpazari Gençlik Merkezi ve Gölpazari Kapali Yüzme havuzu ile birlikte sportif altyapisi gelisen ilimizde gençlerimiz hizmetlerimizden daha fazla yararlanacaktir" dedi.



"400 bin liralik ödenegimiz 3 buçuk milyon liralik gibi bir ödenege çikti"

Son olarak söz alan Bilecik Valisi Sefik Aygöl, kendisinin de bir sporcu geçmisi oldugunu ve spor branslarina önem verdigini söyleyerek, "Nusret Tosun bizlere söyle bir teklifte bulundu. Dediler ki, ‘Biz gençlerimize her sene biz biraz malzeme dagitimi yapiyoruz. Bu sene de yapsak iyi olur’ dediler. Biz gençlerimize, bütün kulüplerimize destek verecek bir konsey olusturmaya çalistik. Ilk önce amatör spor kulüplerimiz daha sonra ilk kez olacak olan okul sporlardaki kulüplerimize destek karari verdik. 400 bin liralik ödenegimiz 3 buçuk milyon liralik gibi bir ödenege çikti. Gençlerimizin en azindan su anda antrenmanlarini yapacak, maçlarina çikacak malzeme yardimi yapmaya karar verdik. Ama bu yeter mi? Tabi ki yetmez. Biz gençlerimizi çok daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Gençlik Spor müdürümüz burada güzel bir sekilde tesislerimizi gösterdi. Sehrimiz gerçekten kurumlardan aldigi destek açisindan en fazla destek aldigi kurumlardan biri de Gençlik ve Spor Bakanligi" ifadelerini kullandi.

"Biz amatör spor kulüpleri kompleksi yapmak istiyoruz ve ona göre hazirlik yaptik"

Vali Aygöl konusmasinin devaminda Bilecik’in kanayan yarasi olan tesis konusuna deginerek, "Ben amatör spor kulüpleriyle ciddi bir çalisma hazirligi yapma içerisindeyiz. Biz belediyeden istasyondaki alanda 6 dönümlük bir araz aldik. Bizim orada tesislerimiz var. Biz amatör spor kulüplerimiz nerede kalacaklar, nerede antrenman yapacaklar, nasil bir alan, kime iltimas yaptiracagiz, kime öncelik verecegiz derdinden kurtarmak istiyoruz. Biz amatör spor kulüpleri kompleksi yapmak istiyoruz ve ona göre hazirlik yaptik. Bu konuda bakanimizda bize net bir sekilde destek veriyor. Simdi biz arazimizi ayarliyoruz. Biz kulüplerimizin kalabilecegi yeri hatta misafir takim veya kendi oyuncularin kalmak istedigi kalma yeri, antrenman yapacaklari yerleri, egitim yapabilecekleri toplanti salonlari gibi yerleri içinde barindiracak amatör spor kulüplerimizin birlikte hareket edecegi bir spor kompleksine sahip olmak istiyoruz bu sehirde. Vatandasa sözümüz var. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramimizi Edebali Stadimizda yapacagiz" dedi.

Konusmalarin ardindan amatör spor kulüplerine protokol üyelerince malzeme yardimi yapildi.

Kaynak: İHA