Alanyaspor Baskani Çavusoglu Açiklamasi 'Hiçbir Zaman Siyaseti De Kulübü De Spora Karistirmadim'

Corendon Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in kulüple ilgili söyledigi sözlere karsilik düzenledigi basin toplantisinda, “Hiçbir siyasi partinin baskaniyla ya da mensubu ile hiç ters düsmedim. Çünkü burada her siyasetten arkadasimiz var. Hiçbir zaman siyaseti de kulübü de spora karistirmadim. Bundan sonra da karistirmam” dedi.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in, Alanyaspor ile ilgili bir açiklamasinin ve video kaydinin kendisine geldigini ifade eden Corendon Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, taraftar gruplarinin yaptigi tesislerle ilgili elestirel paylasimlarin da olabilecegini söyledi.



"Burada asla siyaset olmamistir, siyaset olmaz"

Alanyaspor’da her kesimden siyasi görüste insanin oldugunu belirten Baskan Çavusoglu, sözlerine söyle devam etti:

“Isin dogrusu açiklamalara camia olarak üzüldük. Alanyaspor’un hiçbir yöneticisinin, sahsimin ya da Alanyaspor camiasinin Alanyaspor adi altinda baskan bey ile alakali bir açiklamasinin olmadigini gördüm. Taraftar gruplarinin paylasmis oldugu tesis ile alakali bir açiklamalar var. Ben de bunu sonradan gördüm. Kendilerine de ifade ettim ve taraftar gruplarina da bunu sordum. Neden bu açiklama dedim. Baskan daha önce bizimle bir araya geldi, konustuk ve bize verilen sözü tutmadilar dedi.

Kulübe de söz vermislerdi. Tesisle alakali sözleri tutmamalari bir de ondan dolayi bu açiklamayi gerekli gördük dediler. Taraftar gruplari biliyorsunuz kulüplerden bagimsizdir. Taraftar gruplari her zaman sahsim, baskan olarak ve yönetim kurulumuzu her zaman elestirirler. Kötü gittigimiz zaman dünyanin her yerinde, Türkiye’de de bu böyle. Yönetimleri, basarisiz oldugumuz zaman taraftar gruplari da elestirir, taraftar da elestirir. Bunu herkes biliyor. Önceki gün aksam Muhittin Baskanim beni aradi. ’Taraftar gruplarinin paylasiminda sizin etkiniz var mi?’ dedi.

’Ben taraftar gruplarinin paylasimini sonradan gördüm ve taraftar gruplari bunu hep birlikte paylasmislar, yapmislar’ dedim. Ben de kendilerine bunu sordum ve Muhittin Baskanimla daha önce biz bir araya geldik. ’Grup lideri olarak bizleri çagirdi, bizlerle konustu, tesisleri yapacagini söyledi fakat yapmadi dediler’ dedim. ’Dogrusu sözünüz de vardi baskanim’ dedim. Bana, ’Söz verdim ama Alanyali bana oy vermedi. Menderes Türel’e oy verdi. Onun için yapmadim’ dedi.

Ben de ’baskanim ben de bize soranlara bundan sonra bu sekilde anlatiriz’ dedim. ’Istedigini yap, bildigini yap’ dedi bana. Ben burada Alanyaspor kulüp baskaniyim. Bugün varim, yarin yokum. Ama burasi da bir makam. Yurt disi ve yurt içinde de Alanyaspor’un çok taraftari var. Onlarin birlestigi bir yer burasi. Bugün ben varim, yarin yokum. Burada asla siyaset olmamistir, siyaset olmaz. Alanyaspor’a oy devsirmek bu da çok yanlis bir üslup. Çünkü Alanyaspor’da her siyasi görüsten arkadasimiz var. Türkiye’nin her yerinden yöneticimiz var. Dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine Türkiye’nin her yerinden, 49 tane yöneticinin çogunlugu Alanyali degil, Alanya’da yasayan Alanyalilardir. Arkasindan da 14 gün sonra da ’ben konusacagim’ dedi.

’Istediginiz zaman konusabilirsiniz baskanim’ dedim.”

“Tesislere ihtiyacimi vardi ama neticesinde yapilmadi”

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in, Alanyaspor Stadyumu’yla alakali yaptigi söylemlere de cevap veren Çavusoglu, yeni tesis yapilmis olsaydi orada çalismalarini yapacaklarini dile getirerek, “Alanyaspor’un maç yapacak bir stadi var dedi.

Evet, Alanyaspor’un maç yapacak devlet tarafindan yaptirilmis stadi var zaten. Burasi bir tesis. Menderes Türel’in baskanligi döneminde çok güzel bir tesis yapti. Sahalar donanimli, Antalyasporumuzun daha önce kaldigi yeri de biliyoruz. Çok saglikli bir sey degildi. Çok güzel bir tesis yapildi. Hepimiz gurur duyduk, onur duyduk. Açilisina da gittik. Antalyaspor çok rahatça antrenmanlarini yapiyor. Ama bizim burada o ortam yok. Benim altyapida çocuklarim A takim hariç, profesyonel takim hariç hepsi buradan Incekum’a kadar günlük antrenmanlara gidip geliyorlar. Bizim o tesislerimiz yapilmis olsaydi, Alanyaspor oraya geçmis olsaydi, burada da görmüs oldugunuz tesiste altyapidaki çocuklarimiz rahat edecekti. Günlük 40-50 kilometre antrenmanlara gidip gelmeyeceklerdi. Bizim amacimiz bu. Bilgi eksikligi oldugunu düsünüyorum. Onun için bizim o tesislere ihtiyacimiz var ama neticesinde yapilmadi” seklinde konustu.



“Herkesin ortaya koyacak bir seyi mutlaka vardir”

Baskan Çavusoglu, Muhittin Böcek’in 5 yillik görev süresi boyunca Alanyaspor’u ziyaret etmedigine de dikkat çekerek, "’Hafriyatinin kimin yaptigini, nasil yapildigini, oralara girmeyecegim’ diyorsunuz. Oranin hafriyatini alan müteahhit istedigine yaptirir. Birilerine mi soracak, hayir. Sunu kast ediyorsaniz; kendilerinin is makineleri vardi, baska yerlerden de kiralama yaptilar, bir dönem benim oglumdan da kiralama yaptilar. 5 yil boyunca hiçbir defa Alanyaspor Kulübü’nü ziyaret etmemenize ragmen 2 yil önce, 9. ayin 19. resmi yazi olarak randevu talebimiz olmasina ragmen cevap dahi vermediniz. Alanyaspor’un camiasinin sabrini zorlamayin o zaman. Herkesin söyleyecek bir seyi, herkesin konusacak bir seyi, herkesin ortaya koyacak bir seyi mutlaka vardir. Onun için bundan kimsenin endisesi olmasin. Biz size hiç bir zaman saygisizlik etmedik, etmeyiz de. Ama dünkü açiklamalarini karsiliginda da bizim bir açiklama geregi duyduk” diye konustu.



“Alanyaspor’un iki tane otobüsü var”

Basinda Alanyaspor’un otobüsüyle ilgili çikan tartismalara da cevap veren Baskan Çavusoglu, “’Her yerde Alanyaspor’un otobüsünü verdik’ diye konusuyorsunuz. Paylasimlarini da otobüste paylasiyorsunuz. Bu da dogru bir sey degil. Otobüsünü alabilirsiniz, çok da önemli degil. Alanyaspor bir otobüs alamayacak mi? Orada da bilgi eksikligi iletiyorlar size. Alanyaspor’un iki tane otobüsü var, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nden gelen. Bir tanesini Menderes Türel Baskanim seçildigi zaman yillik kiralayip, her yil da devam ettirdi. Oldugu sürece 1 tane otobüs kiraladi, getirdi. Daha sonra da size sifir otobüs alacagim, getirecegim dedi.

Daha sonra da sifir otobüs aldi ve Alanyaspor Kulübü’nün önüne yine kendisi getirdi ve o da uzun yillar kulübün bünyesinde olmak kaydiyla getirdi. Alanyaspor’un otobüslerinin soförleri Alanyaspor’un bünyesinde, Alanyaspor’dan maas aliyor. Sizin Alanyaspor’un bünyesinde soförünüz de yok. Bunu da bilmenizi istiyorum. Insanlari yaniltmaya bir de üsluba, sert konusmaya gerek yok. Bana azarlar bir sekilde konustugunuz da dogru degil. Ben size hiçbir zaman saygisizlik etmedim, bundan sonra da etmem. Ama biz bugün variz, yarin yokuz. Onun için Alanyaspor hep kalicidir. Alanyaspor Kulübü’nde 13 yildir ben kulüp baskaniyim. Hiçbir siyasi partinin baskaniyla ya da mensubu ile hiç ters düsmedim. Çünkü burada her siyasetten arkadasimiz var. Hiçbir zaman siyaseti de kulübe sporu karistirmadim. Bundan sonra da karistirmam. Herkesin baskani olan, ’Alanyali bana oy vermedi, Menderes Türel’e verdi. Onun için yapmadim’ demez. Oy verseler de vermeseler de herkesin baskanidir diye düsünüyorum. Alanyaspor Kulübü, Süper Lig’de oynuyor. Sanirim bunun da çok farkinda degilsiniz diye düsünüyorum. Çünkü bu sehrimizde iki tane Süper Lig kulübümüz var. Birisi Antalyasporumuz, birisi Alanyasporumuz. Siz 5 yilda bir defa Alanyaspor Kulübü’ne ziyarete gelmediniz. Bir defa Alanyaspor’un maçina gelmediniz. O zaman demek ki herkesin baskani olmak ayri bir sey, olmamak ayri bir sey. Kusura bakmayin, ben bugün bu açiklamayi yapmak zorunda kaldim. Kimseye de bir saygisizligi olmamistir, olmaz da. Herkesin de bu kulübe, bu camiaya saygi göstermesini bekleriz. Yönetim kurulu üyelerimizle beraber çok iyi hizmetler yaptigimizi düsünüyoruz. Kulübümüzü nereden aldik, buralara kadar getirdik. Sehre bir marka degeri kazandirdik. Bu sehirde bilinir bilinmez bu ayri konu ama bu kulübün de sayilmasini, bu kulübün de var oldugunu bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA