Ismail Kartal Açiklamasi 'Normalde Bu Maçin Iptal Olmasi Lazim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Trabzonspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, normal sartlar altinda bu maçin iptal olmasi gerektigini belirterek, yasanan bu olaylari asmalari gerektigini söyledi.

Trendyol Süper Lig’inin 30. haftasinda deplasmanda Trabzonspor’u 3-2 maglup eden Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Ismail Kartal, Trabzon’a yorgun ve yipranmis bir sekilde geldiklerini belirterek, "Biz ülkeye puan kazandiran, ülkemizi Avrupa’da temsil eden tek Türk takimiyiz. Trabzonspor’u çok iyi analiz ederek buraya geldik. Ilk devre oyuna çok iyi baslayarak kontrolü elimize aldik ve 2-0 önde kapattik. Ikinci yari ne olduysa bir tribün saldirisiyla karsi karsiya kaldik. Burada benim kafama gelen maddeler oldu. Ben oyunu provoke etmedim. Saha içinde kaldim. Kafamda hafif bir sis var. Omuzumda agiri hissediyorum. Önemli degil sonuçta sokaktan gelen bir insanim. Kendimizi bilen insanlariz" dedi.



"Hakem maçi iptal ettirmedi ve bu sekilde devam ettirdi"

Kanatlardaki ve beklerdeki oyuncularina sürekli maddeler atildigini belirten Kartal, "Oyunumuz kitlendi ve oyunumuz bozuldu derken maç 2-2’ye geldi. Benim oyuncumun kafasina bir madde geldi. Normal sartlarda bu maçin iptal edilmesi gerekiyor. Eger oyuncunun kafasina bir madde geliyorsa kurallara göre maçin iptal edilmesi gerekiyor. Hakem maçi iptal ettirmedi ve bu sekilde devam ettirdi. Biz Kadiköy’de ilk maglubiyetimizi rakibimizden aldik. Maçi kazandilar, sevindiler ve gittiler. Hiçbir sey olmadi. Hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Sonuçta kazanmak da var kaybetmek de var. Bu ilk olmayacak, son da olmayacak. Iki takim da büyük camialar, bu islerin böyle devam etmemesi gerekiyor. Oyuncularim önemli bir maçi kazandiklari için sevindiler. Sevinçte tahrik var ise onun cezasini ben veririm, illa tribünlerin inmesi gerekmiyor. Bunlari asmamiz lazim. Kaçinci yüzyilda yasiyoruz. Hosgörülü olmamiz lazim. Iki takim yine karsi karsiya gelecek. Birazcik sagduyulu olmamiz gerekiyor. Zor sartlarda kazandigimiz için oyuncularimi kutluyorum. Trabzonspor’a da basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA