Abdullah Avci Açiklamasi 'Oyunu Konusamadigimiz Bir Aksam Daha Yasadik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Fenerbahçe maçinin ardindan yaptigi açiklamada, oyunu konusamadiklari bir aksam daha yasadiklarini belirterek, hem sonuçtan dolayi hem de yasananlardan dolayi üzüntülü oldugunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda sahasinda Fenerbahçe’ye 3-2 maglup olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Avci, "Oyunu degerlendirmek istiyorum. Sahanin disina çikmak istemiyorum. Bugün oyun planimiz stratejimiz orta sahada Berat ve Mendy ile oynayip önde siddetli baskilar yapip rakibin yaptigi hatalari dogru bir sekilde kullanmak çalistigimiz organizasyonlari iyi kullanmakti. Oyunun ilk 15 dakikasinda oyuna hakem olamadik. Baskilari dogru yapamadik. Merkez orta sahada daha sert daha agresif planladigimiz rakibi geri döndürmek, püskürtmek durumunu olusturamadik. Rakibin oyuncusu ceza sahasi disindan sut atti gol oldu. Karsilamada sikintimiz vardi. Bunlar oyunun içinde var. 2-0 içeriye girdik" dedi.



"Yedigimiz 3. golde ise iki tane faul var"

Ikinci yariya degisiklik yaparak basladiklarini belirten Avci, "Oyunu domino ettik. Ortak olmaya basladik. Formasyonumuzu degistirdik. Bardhi’nin attigi gol ve sonrasinda penalti golüyle skoru esitledik. Pozisyon kirmizi kart mi bilmiyorum. Seyirci 2-1’den sonra bize verdigi destekle beraber önemli bir katkilari oldu. 2-2 durumdayken 3-2 yapabilirdik. Ama olmadi. Yedigimiz 3. golde ise iki tane faul var. Halil Umut Meler’le de bunu paylastim. Kaçirabilir oyunun içinde ama VAR diye bir sey var artik. Ligde ve Avrupa’da iyi giden bir takima karsi 2-0’dan gelip maçi kazanmak varken faul sonrasi gol yiyoruz. Bu oyunu kaybettik. Bizim için olumlu tarafi geri dönüsler, vazgeçmeden devam etmek. Maç sonuyla ilgili üzüntülüyüm. Saha içinde kalan bir teknik adam olarak bunu söylüyorum. Konusarak da bunu degistiremeyecegim. Uzak kalmaya çalisacagim. Ismail Hoca’ya da aynisini söyledim. Karsilikli bir sey olmasin, geçmiste buna benzer çok seyler yasandi. Oyunun içinde kalalim dedim ve bana tesekkür etti" ifadelerini kullandi.

"Rakip de biz de zarar görecegiz sanirim"

"PDFK bizimle ve rakiple ilgili olarak neler gördü. Nasil bir sonuç çikartacaklar merak ediyorum" diyen Avci, "Rakip de biz de zarar görecegiz sanirim. Yasanmamasi gereken Türk futbolunun artik tamamen kaos ile beslendigi, futbolun iyilestirme gücünü tamamen kullanamadigimiz, daha sikintiya gittigi görülüyor. Bu biraktigimiz izler çok saglikli izler degil. Onun için üzüntülüyüm. Hem de maçi kaybettigimden dolayi üzüntülüyüm. Hedeflerimiz dogrultusunda ilerliyoruz. Tribününde bizim de daha rahat olmamiz gerekiyordu. Üçüncülük hedefimiz duruyor. Belki kupa kazanacagiz. Belki sahamiz kapanacak hiçbir sey bilmiyorum. Oyunu konusmamiz gereken yerde sahanin disina çiktik, yine onun için üzüntülüyüm. Üslubumuzu degistiremedigimiz sürece yüregimizi ve kalbimizi de degistiremeyiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA