Turgutluspor'da Antrenman Boykotu Bir Gün Sürdü

TFF 3. Lig ekiplerinden Turgutluspor’da futbolcularin yazili bir açiklama yaparak antrenmana çikmama kararinin sadece 1 gün sürdügü açiklandi. Turgutluspor Yönetim Kurulu tarafindan yapilan yazili açiklamada yasanan süreç degerlendirildi.

Geçtigimiz hafta futbolcular tarafindan, alacaklarina dair yayinladiklari bildiri sonrasi yönetim kurulu adina bir açiklama yapilmasinin zorunlu görüldügü ifade edilen açiklamada, "Bu açiklama sadece bizleri degil, 200 bine yakin nüfuslu sehrimizin en büyük markasi olan Turgutluspor’a gönül vermis taraftarimizi derinden üzmüstür. Futbolcularimizin alacaklari oldugu dogrudur. Yayinladiklari bildiride ’Sezon basindan beri 19 maç basi ödemesi yapilmadi’ beyani dogru degildir. Ayrica tüm oyuncularimizin pesinatlari ödenmis ve yönetim kurulumuz üstüne düseni yapmistir. Sezon basi oyuncularimiz ile yapilan anlasmada 8 maçta 4 maç basi ödemesi yapilir ve iç sahada yasanan maglubiyette ceza uygulanir konusunda anlasmaya varilmistir. Daha önce oyuncularimiza hak edislerinden dolayi 3 maç basi ödemesi yapilmistir. Su anda ise oyuncularimizin 5 maç basi alacagi vardir. 13 Mart 2024 Çarsamba günü futbolcularimizin yayinladiklari bildiri öncesi kendileri ile maç basi ödemeleri hakkinda görüsmemize ve onlara ödeme plani sunmamiza ragmen bu teklifimize olumsuz cevap verilmistir. 4 hafta önce evimizde oynadigimiz 1954 Kelkit maçinda alinan maglubiyet sonrasi, Efeler 09 deplasmaninda alinan galibiyetten dolayi verilen primden ceza uygulamasi yapilmistir. Sonrasinda ise oyuncularimiz maç basi alacaklari ve uygulanan prim cezasindan dolayi yazili bir açiklama yaparak antrenmana çikmama boykotu yaptilar. Bu boykot 1 gün sürmüs ve 14 Mart Persembe günü antrenmana çikip, cumartesi günü deplasmanda oynadigimiz Hacettepe 1945 maçina çikmislardir.

Su anda teknik ekibimizin ve personelimizin maas, oyuncularimizin ise prim alacaklari yoktur. Kulübümüzde görev yapan herkes bizim için degerlidir. Yönetim kurulumuz tüm teknik heyetimiz, oyuncularimiz ve personelimize karsi tüm hükümlülüklerini yerine getirmistir ve getirmeye devam edecektir. Sportif Direktörümüz Sadullah Erarslan’in yayinladigi açiklama da bizleri derinden üzmüstür. Yasanan süreçte kendisinin de dahil oldugu toplantilarda sahit oldugu görüsmelerin ardindan yayinladigi açiklama sanli kulübümüze ne kadar bagli oldugunu gözler önüne sermistir. Biz, bizlerin yaninda durmasini degil, dogrunun yaninda durmasini tercih etmedigi için yol ayrimina girdik. Yasananlarin Teknik Direktörümüz Ramazan Çelik’in geçmiste yaptigi açiklamalarinda etkili oldugunu düsünüyoruz. Hocamizin, geçmiste yaptigi açiklamalarda bizleri ve sehrimizin önde gelenlerini töhmet altinda biraktigini, sik sik maddiyati ön plana çikardigi, ’Basari birlikte gelir’ sözünün bizim içimizde hayata geçmedigini gördük. Gelinen bu noktada birlik olamadigimizi, yasanan sikintida taraftarin ve camianin önüne atildigimizi gördük. Hocamizin sik sik maddiyati dile getirir açiklamalari, sehrimizin önde gelenlerinden destek istemesi yerine sampiyonluk yolunda takimimiza odaklanmasini istiyoruz. Yönetim olarak takimimizi magdur etmemek için çalisiyor ve çabaliyoruz. Gecesini gündüzüne katan, ailesinde zaman ayirip bu sanli kulübün basarili olmasi için emek veren bizleri derinden üzmüstür" degerlendirmesine yer verildi.

Yapilan açiklama söyle tamamlandi: "Turgutluspor Kulübü Yönetimi olarak, yasanan süreçte bu sanli kulübün siyasete alet edilmesini üzüntü ile karsiladik. Kulübümüz hiçbir siyasi görüse sahip olmamakla birlikte, sadece Turgutlu sehrini ve halkini en iyi sekilde temsil etmek için bulundugu her platformda mücadele etmektedir. Yasanan bu süreçte yaptiklari açiklamalar ile kendine pay çikarmaya çalisan, kulübümüzü siyasete alet etmeye çalisanlari saskinlikla izlemenin yani sira esefle kiniyoruz. Buradan bir mesaj vermek istiyoruz; Turgutluspor siyaset üstü bir camiadir. Bu takim bu sehrin en büyük markasi ve degeridir.”

Kaynak: İHA