Sami Ugurlu Açiklamasi '3 Gol Atip, Galatasaray'i Yenememek Üzücü'

Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, Galatasaray’a karsi 3 gol atip, yenememelerinin üzücü oldugunu söyledi. Ugurlu ayrica sitemde bulunarak, "Fenerbahçe ile oynuyorsun Galatasaray için oynuyor, Galatasaray ile oynuyorsun Fenerbahçe için oynuyorsun diyorlar. Biz kendimiz için oynuyoruz. Öyle insanlar degiliz zaten baska biri için oynayacak" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Kasimpasa evinde mücadele ettigi Galatasaray’a 4-3 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, "Maç öncesinde anlattigimiz senaryonun aynisini yasadigimizi söyleyebiliriz. Çok gol atan ve çok yiyen bir Kasimpasa takimi var. Son maçlarda bunu biraz asagiya çeksek de biraz daha riskli oyunu bunlari dogru yapiyoruz. Büyük maçlarda bu tarz rakiplere karsi bunun sayisi arttigi gol sayisi da artiyor. Yedigimiz gollerde Mertens’in golü harikaydi. Bireysel hatalardan kaynaklaniyor. Oyun olarak memnunuz. Seviyoruz gol pozisyonuna girmeyi. Çok fazla pozisyonumuz var. 3 gol atip, Galatasaray’i yenememek üzücü. Biz oyunda ve oyunculardan çok memnunuz. Bunu gelistirmeye devam edecegiz. Bir sitemim de olacak. Kasimpasa’nin yüksek tempo oyunu var. Son zamanlarda ligin en fazla yüksek siddetli kosan, 25 km hizlarda olan bir takim. Bu benim kendi düsüncem, bizim oyunumuz, hakemlerin çok fazla kaldirabilecegi bir oyun degil diye düsünüyorum. Yüksek tempo oldugu zaman hakemlerin kafasinin karistigini düsünüyorum. Herhangi bir Süper Lig maçi da olsa 5 dakika izledikten herkes kanali degistiriyor. Biz herkesin izleyebilecegi, keyif alacagi bir oyun istiyoruz. Oyuncalarima kendinizi yere atmayin diyorum. Bu hiçbir zaman ödüllendirilmiyor. Türkiye’de kendini yere atan ödüllendiriliyor" diye konustu.



"Biz kendimiz için oynuyoruz!"

Kendileri yapilan bir elestiriden dolayi sitemini dile getiren Ugurlu, "Biz 3-4 hafta Fenerbahçe, simdi Galatasaray ile oynadik. Nereye gitsek, iyi mücadele etsek, biz bunu her maçta yapiyoruz. Çok iyi oymaya çalisiyoruz. Bu, oynadigimiz takimlari rahatsiz ediyor nedense. Fenerbahçe ile oynuyorsun Galatasaray için oynuyor, Galatasaray ile oynuyorsun Fenerbahçe için oynuyorsun diyorlar. Biz kendimiz için oynuyoruz. Öyle insanlar degiliz zaten baska biri için oynayacak. Buradan tepki görecek ilginç. Iyi oynadigin için suçlanmak bir tek Türkiye’de olur herhalde. Rakibin sana tepki gösteriyor. ‘Neden bu kadar mücadele ediyorsun, sampiyon mu olacaksiniz?’ diyorlar. Herkes karsi iyi oynamaya devam edecegiz. Oyun olarak baktigimda oyuncularimdan çok memnumum. Verdikleri mücadeleden memnunum" seklinde konustu.

Avrupa kupalarina gitme hedefleri oldugunu vurgulayan Sami Ugurlu, "Onu düsünerek çiktik. Hala var. Besiktas ile 3 puan fark var. Ligin 5.’siyiz. Son dakikalarda galip girdigi maçta yenik duruma düsmek bizi üzdü ama moral açisindan geriye attigini düsünmüyorum. Çok iyi mücadele ettigimizi biliyoruz. Rakiplerimizin bize saygi göstermesi bizim gurur duydugumuz seylerden biri" dedi.



"Aytaç Kara’yi bu performansiyla milli takima almamak biraz düsündürücü"

Aytaç Kara’nin attigi golden sonra yaptigi tepkisinin sorulmasi üzerine Ugurlu, "Bunu Aytaç ile konusmadim. Milli takim özelinde yapip, yapmadigi konusunda bir sey söyleyemem. Bilgisi sahibi degilim. Milli takimin hocasinin kendi karari. Buna saygi duymak gerekir. Bireysel fikrim Aytaç Kara’yi bu performansiyla milli takima almamak biraz düsündürücü. Aytaç’in yasindan dolayi mi bilmiyorum. Milli takim en forma oyuncularin olmasi gerektigi yer diye düsünüyorum. 8 numara olarak bu saylara ulasip tüm maçlari 90 dakika oynayabilen bir oyuncu. Montella’ya saygi duyuyorum. Sasirmadim dersem yalan olur" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA