Okan Buruk'tan Ali Koç'a Cevap Açiklamasi 'Hiç Hakem Arkadasim Olmadi'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un kendisiyle ilgili açiklamalarinin hatirlatilmasi üzerine, "Talihsiz bir açiklama. Ne demek istedigini de anlamadim. Hiç hakem arkadasim yok. Olabilir de. Keske arkadas olsak hakemlerle, sayin Ali Koç da hakemlerle arkadas olsa. Hiç hakem arkadasim olmadi. Olmasini da garip bulmuyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsi karsiya geldigi Kasimpasa’yi 4-3’lük skorla maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Çok zor bir deplasmana geldik. Maçin zor olacagini biliyorduk. Çok gol atan, çok yiyen bir takima karsi oynayacaktik. Oyun içinde bunu gördük. Ilk yari belki biraz daha iyiydik. Ikinci yari belli dakikadan sonra ikinci toplari almakta, pas yapmakta zorlandik. Gündüz maçi oynuyoruz. Bizim için alisik olmadigimiz bir ortama girdik. Gece maçi oynamaya alisan bir takim. Bu tür seyler bazen olumsuz etkiliyor. Oyuncularin da bence maça adapte olmalarinda zorlandiklarini gördük. Maçin sonunda attigimiz goller, giren oyuncularin katkisi, taraftarimizla birlikte maçin içerisinde kalmamiz, kazanacagimiza inanmamiz galibiyeti getirdi. Rakibimizi de kutlamak gerekiyor. Sami hoca geldikten sonra takimin gelistigini ve yukariya gittigini gördüm. Büyük bölümde bizden daha çok pozisyona girdiler. Kasimpasa’nin hakkini vermek gerekiyor. Milli takim arasina kazanarak girmek istiyorduk. Eksiklerimiz var. Bugün kazanmak çok önemliydi. Kazandigimiz için mutluyum. Taraftarlarimiza tesekkür ederim" diye konustu.



"Defansif olarak zorlamamiz normal çünkü takim savunmasini iyi yapamadik"

Orta sahada kendi oyunlarinin altinda kaldiklarini ifade eden Buruk, "Ikinci toplar, rakibin almasi birebirlerde rakibin hareketliligi bizi zorladi. Bundan önceki maçlardaki analizde de çikmisti. Bence en önemli sey yüzde 60’a yakin topa sahip olduk ama pas yüzdemizin daha yüksek olmasi gerekiyordu. Iki kanat oyunculari etkili oyuncular. Önde 5 etkili bir oyunculari vardi. Bugün defansif olarak zorlamamiz normal. Çünkü takim savunmasini iyi yapamadik" seklinde konustu.



"Carlos’un böyle gole ihtiyaci vardi"

Galibiyet golü atan Brezilyali futbolcu Carlos Vinicius için ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Carlos’un gol atmasina çok sevindim. Carlos’un böyle gole ihtiyaci vardi. Son günlerde antrenmanlardaki performansi iyi gidiyordu. Istegini görüyorduk, buraya da alisti. Onun gol atmasi, bize maçi kazandirdi hem de onun burada var oldugunu, Galatasaray’a sezon sonuna kadar hizmet edecegini gösterdi. Tebrik ve tesekkür ediyorum, bizim için çok degerli bir gol atti" dedi.

Iki takimin da sampiyonluk yarisinin içinde oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Iki takim da yarisin içerisinde. Her maçi kazanmak için çikiyoruz. 11 tane art arda galibiyetimiz oldu. Bazen böyle kötü oynarken de kazanmak önemli. Kötü oynadiginizda da kazanma hirsini gösterebiliyorsaniz bu çok daha degerli oluyor. Bence maçi bitirmek de önemliydi" açiklamasinda bulundu.

"Mauro Icardi sakatligi var"

Arjantinli Mauro Icardi’nin sakatligini oldugunu belirten Buruk, "Yüzde 100’üyle oynamiyor. Savunma arkasina sprintleri atmadan oynuyor. Kendini idare ederek oynuyor. 17 günlük ara var. Onu dinlendirecegiz, tedavi edecegiz. Hatay maçina bence çok daha iyi bir sekilde çikacak. Sakatligini atlatarak çikacak. Penaltiyi atamadik ama önde çok kalabalik ve kaliteli ayaklara sahip olmamiz, rakibin 10 kisi olmasi kulübede maçi çevirme isigini gösterdi. 3-3’ü hizli bir sekilde yaptik. Arkasindan 4-3 yaptik" seklinde konustu.



"Hiç hakem arkadasim olmadi"

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un kendisi hakkinda söylediklerinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "Tamamini dinlemedim. Neyi kast ettigini anlamadim. Talihsiz bir açiklama. Ne demek istedigini de anlamadim. Hiç hakem arkadasim yok. Olabilir de. Keske arkadas olsak hakemlerle, sayin Ali Koç da hakemlerle arkadas olsa. Hiç hakem arkadasim olmadi. Olmasini da garip bulmuyorum. Neden böyle bir açiklama yapildigini anlamadim" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA