Millilerimizden Kar Voleybolunda 3 Madalya

2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ikinci ayagi Palandöken Etabi sonuçlandi. Türkiye turnuvada 3 madalya aldi.

Türkiye Voleybol Federasyonu, Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve Ejder AS’de is birligiyle düzenlenen 2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ikinci ayagi Palandöken Etabi, kadinlarda ve erkeklerde oynanan yari final, üçüncülük ve final karsilasmalariyla sona erdi.

Türkiye organizasyonu 1 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya ile tamamlayarak basarili bir performans sergiledi. Erkekler yari final eslesmelerinde Polonya, Italya’yi 2-1; Fransa 1 takimi da Türkiye 1 takimini 2-0 maglup ederek finale yükselen takimlar oldular. Emrah Akman-Akay Çalik-Okan Savas ve Ahmet Can Tür’den olusan Türkiye 1 takimimiz, üçüncülük maçinda Italya’yi 2-1 maglup ederek organizasyonu bronz madalya ile tamamladi.

Kadinlarda ise iki Türk takiminin karsi karsiya geldigi yari final eslesmesinde Türkiye 1 (Merve Çelebi-Zeynep Dila-Yaren Sencel-Simge Yalçin) takimimiz, Türkiye 4 (Zeynep Genç-Ece Kapu-Melis Özkanca-Duru Yavuz) takimimizi 2-0 maglup ederek finale yükseldi.

Diger yari final eslesmesinde ise Türkiye 2 (Petek Civan-Ceylin Sayar-Su Simdim-Sahar Yücetürk) takimimiz, Romanya’ya 2-0 maglup olarak final sansini kaybetti. Üçüncülük maçinda Türkiye 2 (Petek Civan-Ceylin Sayar-Su Simdim-Sahar Yücetürk) takimimiz, Türkiye 4 (Zeynep Genç-Ece Kapu-Melis Özkanca-Duru Yavuz) takimimizi 2-0 maglup ederek bronz madalyanin sahibi oldu.

Finalde Türkiye 1 (Merve Çelebi-Zeynep Dila-Yaren Sencel-Simge Yalçin) takimimiz, Romanya’yi 2-0 maglup ederek sampiyon oldu ve altin madalyanin sahibi oldu.

Kaynak: İHA