Kaymakam Kaya Ve Sanayide Çalisan Gençler Marmaris'te Baskan Adayi Yazici Ile Ralli Yapti

Mugla’nin Marmaris ilçesi Cumhur ittifaki Belediye Baskan adayi Serkan Yazici, Marmaris sanayisinde çalisan gençler, genç is insanlari ve basin mensuplari ile ralli araci ile sürüs denemesi yapti. Marmaris Kaymakami Nurullah Kaya önümüzdeki hafta yapilacak olan Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin 2. ayagi olan Ege Rallisi Marmaris etabi parkurlarini denetlemek için çiktigi bölge de Yazici’nin yan koltuguna oturarak ralli deneyimi yasadi.



Marmaris’in Içmeler Mahallesi tepesi Asparan bölgesi tarafinda bugün Serkan Yazici ve Ege Otomobil Spor Kulübü temsilcileri, deneme sürüsü yaptilar. 4 Türkiye Sampiyonlugu kazanmis, dünya ralli sampiyonasina katilmis uzman pilot Serkan Yazici bugün sanayide çalisan gençler ile bir araya gelerek sürüs deneyimi yasattilar. ’Inanilmaz bir tecrübeydi’ seklinde konusan konuklar Yazici’nin tecrübesinden dolayi korkmadiklarini ifade ettiler. Sanayide çalisan Yigit Dündar; "Çok güzeldi ama ikinci virajdan sonra insan rahatliyor ve keyfe birakiyor kendini. Serkan Bey’e de buradan çok tesekkür ediyorum bize böyle bir deneyim yasattigi için tesekkür ediyoruz" dedi.



Türkiye Ulusal Ralli Sampiyonasi’nin 2. Ayagi olan Ege Rallisi’ne bu yil 22 - 24 Mart tarihlerinde ev sahipligi yapacak olan Marmaris’te ralli sporunun dogayla uyum içinde oldugunu göstermek amaci ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Serkan Yazici; "Söyleyecek aslinda çok sey var. Öncelikle sanayide ki gençler agirlikli olarak seçtim. Sanayide otomobil tamiri yapan, otomobile asik olan gençlerin bunu yasamasini istiyordum. Onlara küçük bir hediye diyelim. Hem basinimiz hem de yerel olarak mümkün olan mertebe yil boyunca bu firsatla ben sadece Türkiye Sampiyonasi’nda yetisen turnuvalarda beraber katilip tüm Marmaris’i ralli ile ilgili bilinçlendirmek istiyorum. Ne kadar güzel bir doga sporu oldugunu anlatmak istiyorum" dedi.



"Herkesi Marmaris’e davet ediyoruz"

Parkurlarin denetimin yapmak için bölgeye çikan ve Sampiyon Pilot Serkan Yazici ile sürüs deneyimi yasayan Marmaris Kaymakami Nurullah Kaya ise "Cumhurbaskanimizin kisa süre önce ilçemize yapmis oldugu ziyarette gündeme gelen Otomobil Sporlari Federasyonu’nun Marmaris, Ula, Akyaka, Akbük istikametine devam edecek olan turnuvasi olan Ege rallisi için bugün ekipler gelmeye basladi.

Alani kesfediyorlar ve ayni zamanda da ilçemizde ve bölgemizde tanitimlarinda yapiyorlar. Biz de bu dogrultuda yapilan çalismalari incelemek için denetlemek için de bölgeye gelmistik. Asparan mevkiine ve burada da hazir gelmisken de biz de bu deneyimi yasadik. Adrenalini yüksek bir spormus onu gördük. Gençlerimizi, halkimizi 22, 23, 24 Mart’ta ilçemiz Marmaris’te baslayacak olan ve Akbük’te bitecek olan etaplara Ege Rallisin’e davet ediyoruz. Hem adrenalini yasamaya hem spor zevkini yasamaya hem de klasik spor araçlarina görmeye Marmaris’e davet ediyoruz" diyerek yasadigi deneyimin de heyecanli oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA