Ilhan Palut Açiklamasi 'Bizim Için Bugün Bir Karar Günüydü'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, 3-1 galip geldikleri Gaziantep FK maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Bizim için aslinda bugün bir karar günüydü" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Çaykur Rizespor, konuk ettigi Gaziantep FK’yi 3-1 maglup etti. Maçin ardindan gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, "Ligin artik boyu kisaldi. Bundan dolayi her maç artik son derece önemli. Alinacak her puan önemli ve belirleyici olacak. Bugün de böyle bir maçti. Gaziantep takimi için zaten çok önemliydi. Bizim için aslinda bugün bir karar günüydü. Bundan sonraki tek amacimizi alt siralara yaklasmamak olarak belirleyecekken, alabilecegimiz iyi bir sonuç ise hem oradan biraz bizi uzaklastirip hem de en iyi neyi yapabiliriz planlari içerisine sokacak. Ilk yari son derece durgun bir oyun vardi. Düsük bir tempo vardi. Iki takim adina da bunu söyleyebiliriz. Sikici bir maç olarak görüldü.

Oyuncularimizla bazi taktiksel saptadiklarimizi, derlediklerimizi paylastik. Ikinci yari basladi ve on dakika ilk oyunu aldik. Bizim kalemize Gaziantep o dakikaya kadar gelemedi ve tek tarafli bir maç olmaya dogru evrilen bir görüntü vardi. Rakibimiz gelisten golü buldu. Bizim adimiza darmadagin bir görüntü vardi. Gaziantep takimi orada maçi bitirebilirdi. Zor durumda kalabilirdik. Ama ondan sonra attigimiz golle beraber bambaska bir oyun senaryosu ortaya çikti" ifadelerini kullandi.

"Çok ama çok önemli bir galibiyet aldik"

Önemli bir galibiyet aldiklarina vurgu yapan Palut, "O moral motivasyonu yükselen, oyunu domine eden, pozisyonlar bulan, rakibe pozisyon vermeyen, kaptirdigimiz toplari tekrar kazanip ataga dönüstürebilen bir Rizespor takimi vardi. Bu periyotta ise Gaziantep takiminin kornerlerle gole yaklastigi anlar vardi. Sekanslari degisken bir maçti. Ilk yari ortada temposuz bir maç oldu. Ikinci yari iyi baslayan bir Rizespor vardi. Golden sonra on bes dakika maçi koparabilecek bir Gaziantep takimi olustu ve son yarim saatte çok fazla pozisyona giren ve bu çabasiyla maçi kazanan bir Rizespor takimi vardi. Genel anlamda sunu söyleyebilirim. Takimin bu iki performansinda sadece son yarim saatte gösterdigimiz maç kazanma istegi disindaydi. Asla memnun degilim. Günün sonunda çok ama çok önemli bir galibiyet aldik. Puan anlaminda alt taraftan baktiginiz zaman biraz nefes aldik. Üst tarafa baktiginiz zaman ise daha iyisini nasil yapabiliriz planlarini kendimize tekrar vermis olduk" seklinde konustu.

Kaynak: İHA