Aydinli Antrenöre Milli Görev

Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Boks Antrenörü olan ve Türkiye Boks Federasyonu Aydin Boks Il Temsilciligi görevini yürüten Yavuz Kiliç’a, Genç Erkekler Boks Milli Takim Bas Antrenörü görevi verildi.



Birçok spor bransindaki basarilariyla adindan söz ettiren Aydin’da dövüs sporlarina olan ilgi de her geçen gün artarken, Aydin’in boks alanindaki basarili grafigi de yükselmeye devam ediyor. Bu çerçevede Aydin genelinde milli takima da basarili genç sporculari kazandiran Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Boks Antrenörü ve Türkiye Boks Federasyonu Aydin Boks Il Temsilciligi görevini yürüten Yavuz Kiliç’a milli görev verildi.

Geçen yil Yildiz Kadinlar Boks Milli Takim Bas Antrenörlügü görevini yürüten Kiliç, bu sene ise Türkiye Boks Federasyonu tarafindan Genç Erkekler Boks Milli Takim Bas Antrenörü olarak görevlendirildi.

Türkiye’yi temsil edecekler

Genç Erkekler Boks Milli Takim kafilesinde yer alarak 2-15 Nisan 2024 tarihleri arasinda Hirvatistan’in Porec kentinde yapilacak olan Avrupa Sampiyonasi ve 20 Ekim-6 Kasim 2024 tarihleri arasinda yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’nda ögrencileriyle birlikte Türkiye’yi temsil edecek.

“Avrupa’dan da güzel basarilar ile dönecegiz”

Her zaman Türkiye’yi ve Aydin’i basarili bir sekilde temsil edeceklerini vurgulayan Kiliç; “Son yillarda Aydin’in boks alanindaki yükselen grafigi dikkat çekiyor. Üst üste gelen Türkiye sampiyonluklarinin ardindan geçen yil oldugu gibi bu yil da Aydin’i ve ülkemizi iki milli boksörümüz ile temsil edecegiz. 51 kilogramda 2 kez Türkiye Sampiyonu ve Avrupa 5.’si Tevfik Akkas, 60 kilogramda 3 kez Türkiye Sampiyonu Ibrahim Alp Bakir ile Genç Erkekler Boks Milli Takim kafilesinde yer alarak, 2-15 Nisan 2024 tarihleri arasinda Hirvatistan’in Porec kentinde yapilacak olan Avrupa Sampiyonasi ve 20 Ekim-6 Kasim 2024 tarihleri arasinda yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil edecekler. Avrupa Sampiyonasi hazirliklarimizi su an Rize’de Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi’nde sürdürüyoruz. Inaniyorum ki Avrupa’dan da güzel basarilar ile dönecegiz. Amacimiz kürsünün zirvesinde yer alarak Istiklal Marsi’mizi okutup, bayragimizi dalgalandirmak. Ayrica 10 yildan beri milli takimlarin her kademesinde görev yapiyorum ve nasip olursa hedefimiz Avrupa ve dünyada güzel basarilar elde ederek, 2 milli boksörümüz ile birlikte 2028 olimpiyatlarina yürümek. Desteklerinden ötürü Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne ve Il Müdürümüz Cenap Fillikçioglu’na, Türkiye Boks Federasyonu Baskanimiz Eyüp Gözgeç’e ve destek olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA