68 Yasindaki Turgut Dede, Bilardo Tutkusunu 35 Yildir Sürdürüyor

Mus’ta ikamet eden 68 yasindaki Turgut Özçilingir, 35 yildir oynadigi bilardo ile gençlere meydan okuyor.

Bilardo tutkunu 68 yasindaki Turgut Özçilingir, adeta zamanin üstesinden gelerek gençlere meydan okumaya devam ediyor. 35 yildir bilardoya olan tutkusunu sürdüren Özçilingir, yasina ragmen enerjisi ve ustaligiyla dikkat çekiyor. Mus’un saygin bilardo oyuncularindan olan Özçilingir, yasinin getirdigi deneyimle rakiplerine ustalikla meydan okuyor. Bilardo masasinin basinda adeta bir ustalik dersi veren Özçilingir, çevresindekileri sasirtmaya devam ediyor.

Bilardo tutkunlarinin gözdesi haline gelen Özçilingir, her maçta üstünlük saglayarak adeta bir efsane haline gelmis durumda. Mus’un gururu Özçilingir, 68 yasinda olmasina ragmen bilardo masasinda gençlerden bile daha basarili bir performans sergileyerek, yasin sadece bir rakam oldugunu bir kez daha kanitliyor. Yasinin kendisini bu tutkusundan alikoymasina izin vermeyen Özçilingir, bilardonun sadece gençlerin sporu degil, her yas grubundan insanin keyifle oynayabilecegi bir oyun oldugunu belirterek, “Bilardoyu çok severim. 35 senedir oynarim. Türkiye’nin Tosya, Kastamonu, Çankiri, Polatli, bilhassa Bursa gibi her tarafta oynadim. Çok dostlarim var. Bilardo yani en güzel spordur. Dünyada bir esi daha yoktur ki rakibin güzel bir oyun yaptiginda alkislayalim. Benim rakibim çok güzel zorlu atis atiyor. En ilkin ben bravo diyorum. Elimi çirpiyorum. Bu spor böyle güzel bir spordur. Ben severek yaptigimdan bugün 68 yasinda olmama ragmen gençlere tas çikartiyorum. 6 saat ayakta bilardo oynuyorum. Beni dinlendiriyor. Her aksam geliyorum. Kendim marangozum. Kapi üzerine dükkan açtim. O vaziyette devam ediyorum. Gençler, her top atisinda ögretici bir ögretmen gibi yavas vur. Vuramazsa agizda kal bir dahakine at. Bu sekilde tenkit ediyorum. Tutus, vurus, nisan almayi ögretiyorum. Hepsi de benden ögrenip de liseler arasi sampiyon olan kizlarimiz da var” dedi.

Mus’ta bilardo tutkusunu yasayan herkesin ismini duydugu Turgut Özçilingir, oyunun inceliklerini ustalikla kullandigini söyleyerek, “Buradakiler hepsi bana saygi gösteriyor. Ben de onlara sevgi ve tarif ederim. Oynamasam dahi yandan geçerken yanlis oynadigini söylerim. Onlar da beni kirmazlar. Benim hayran kitlem çok. Bilakis üniversite talebeleri gibi benim seyircim çok. Mus’ta bulunmayan bir dostum var. Ahmet Aksoy, bilardoda bir numaradir. Onlardan ben kaptim güzel vuruslari. Çünkü kimden ögreneceksin? Bir ustadan. Ayni dostlarla her aksam geliriz. Birbirimizi kirmayiz, üzmeyiz. Bu güzel bir spordur ve gençleri alkolden, uyusturucudan, pislikten kurtaran bir spordur. Çok temizdir. Ahlakli kisilerden olusuyor genelde bilardo oyunculari. Burada ayyas, sarhos, hapçi, top eczaci olmaz. Gelmezler. Barinamazlar. Bu sporu gerçekten tavsiye ediyorum. Yasliya da gence de, borcu olana derdi olana da. Hepsini unutturuyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA