Mustafa Dalci Açiklamasi 'Sahada Oynanan Oyunu Içerideki Futbolcularin Belirlemesi Gerekiyor'

Manisa FK Teknik Direktörü Mustafa Dalci, Çorum FK maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Ülkemizde futbolu, sahada oynanan oyunu içerideki futbolcularin belirlemesi gerekiyor" dedi.

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasinda Manisa FK deplasmanda karsilastigi Çorum FK’ya 4-3’lük skorla maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Manisa FK Teknik Direktörü Mustafa Dalci, hakem kararlarini elestirdi.

Sahada iki takimin da muhtesem bir performans sergiledigini dile getiren Dalci, iki takimin da kazanmak için mücadele ettigini söyledi.

Sansin Çorum FK’dan yana oldugunu kaydeden Mustafa Dalci, pozisyonlari daha dogru degerlendiren Çorum FK’nin maçi kazandigini ifade ederek, "Futbolun bir gerçegi var söylemeden geçemeyecegim. Oynanan oyunda sahada belirleyici olan, skorda belirleyici olan sahanin içerisinde olan futbolculardir. Böyle olmasi gerekiyor. Ama maçi yöneten ve VAR’daki hakemler maalesef skorun bu sekilde bitmesinin nedeni oldugunu düsünüyorum. Ülkemizde futbolu, sahada oynanan oyunu içerideki futbolcularin belirlemesi gerekiyor. Dolaysiyla içerideki karar vericiler, bu anlamda bugünkü skorda basroldü. Hakem arkadaslarin niyetinden asla süphem yok ama gördükleri seyleri dogru karar vermeleri gerekiyor. Ama son pozisyonda hakemlerin VAR’a gitmemelerine sasirdim. Defalarca pozisyonu izledim. Kesinlikle VAR’a gitmesi gerekiyordu. Neden çagrilmadi. Dolaysiyla belirleyici olanlar içeride hakem arkadaslarimiz oldu. Bu maçi unutacagiz. Oynan maçta galip gelmek isterdik. Olmadi önümüzdeki maçlara bakacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA