Fernando Santos Açiklamasi 'Istifa Gibi Bir Düsünce Aklimin Ucundan Geçmiyor'

Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, Antalyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, istifa etme gibi bir düsüncesinin olmadigini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasinda Besiktas, sahasinda Antalyaspor’a 2-1 maglup oldu. Müsabakanin ardindan Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

“Takimin reaksiyonu iyiydi”

Maça kötü baslamadiklarini dile getirerek sözlerine baslayan Santos, “Karakter koyarak baslamaya çalistik ama maalesef erken gollerle geriye düstük. Takimin reaksiyonu iyiydi. Ilk yari firsatlari degerlendiremedik. Ardindan penaltiyla 2-0 geri düstük. Ikinci yari takimim inanilmaz bir reaksiyon gösterdi, topu hizli çevirdik, öndeydik. Hizli rakip kaleye gittik. Bu sene oynadigimiz en iyi oyunlardan birini oyandik, ikinci yari performansimiza bakarak. Firsatlar yakaladik ama golü bulamadik. Penalti pozisyonu için de böyle bir penalti görmedim Bu maçin hakki beraberlikti. Ama futbolda bunlar da var. Sonuca bakarak oluyor her sey” ifadelerini kullandi.

“Istifa gibi bir düsünce aklimin ucundan geçmiyor”

Portekizli çalistirici, istifa etmeyi düsünüp düsünmedigiyle ilgili gelen bir soruya, “Kariyerimde daha zor durumlarda da çalistim ve su an istifa gibi bir düsünce aklimin ucundan geçmiyor. Sonuçlar son 3 maçtir kötü ama bence içeride. Galatasaray maçi ve bugünkü maç, geldigimiz günden beri oynadigim en iyi maç diyebilirim. Galatasaray maçinda da bugün de hak etmedigimiz maglubiyetler aldik. Göreve geldigimizde süreç iyi gidiyordu. Tabii sonuç almadiginiz zaman kötü oluyor, bu dogal. Ikinci yari performanslarinin üzerine gidecegiz. Bunlari maça yayamaya çalisacagiz. Maç kaybettigim zaman üçüncülük sansi zor oluyor ama hala sansimiz var. Bu oyuncu grubuna güveniyorum onlarla beraber olmak zorundayiz. Hedefimiz üçüncülük ve kupa. Bu hedefleri de basaracagimiza inaniyorum” cevabini verdi.

“Ikinci yari harika bir oyun oynadik”

Oyuncularini elestiren bir teknik adam olmadiginin altini çizen Fernando Santos, “Onlarin performanslariyla ilgili asla agzimdan bir sey çikmaz. Onlara güveniyorum, onlarla ilerlemek zorundayiz. Gaziantep maçina bakacak olursak agresif degildik, agir oynadik ama bugün bence iyi bir futbol oynadik. Ilk yari iyi degildik ama ikinci yari harika bir oyun oynadik. Oyuncularim çok çalisti. Bugün 3-2’yi bulsaydik su anki düsünceler farkli olacakti. 3-2’yi bulacagimiz bir maçti da. Onu hak ettik, gerek her seyi yaptik. Oyuncularimla beraber bu seneki 2 hedefimizi basaracagiz” cümlelerine yer verdi.

“Mutsuzum, taraftar çok mutsuz”

Bu yenilgiler sebebiyle uyku uyumakta dahi zorlandigini aktaran tecrübeli teknik direktör, “Kaybetmek benim tahammül ettigim bir sey degil. Biz Besiktas’in parçasi oldugumuzun farkindayiz. Besiktas’in parçasiyken kaybettikten sonra uyumazsiniz. Mutsuzum, taraftar çok mutsuz, taraftar mutsuz oldugu için oyuncular da mutsuz. Ama bir seyleri birakamayiz. Kapasitemizi göstermek zorundayiz. Iyi ve pozitif olmamiz lazim. Bunun acisini hepimiz yasiyoruz. Taraftar da hakli. Kolay degil, Besiktas gibi bir takimin bu kadar maç kaybetmesi. Bence bugün ve hem Galatasaray maçi takim iyi performans gösterdi ama futbolda böyle oluyor. Çok firsat yakaliyorsunuz ama gol olmuyor. Bunlar futbolun içinde var. Taraftar ne kadar kizgin olsa da beraber bu ligi bitirecegiz” diye konustu.

Santos, Rashica’nin çift vurus sebebiyle iptal edilen penaltisiyla alakali da, “Idmanlarda sürekli Rashica penalti atiyor. Penalti kaçirdigini da görmedim. Bizim penalti siralamamiz Cenk, Rashica, Semih, Aboubakar. Bugün penaltida garip bir durum oldu” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA