Gençlik Ve Spor Bakanligi'nda Görev Degisimi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügüne Dr. Enes Efendioglu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlügüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakir atandi.

Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlügünde görev degisimi yapildi. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügünde Emre Topoglu’un yerine göreve Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Enes Efendioglu getirilirken, Spor Hizmetleri Genel Müdürlügünü vekaleten yürüten Ömer Altunsoy’un yerine ise Uluslararasi Organizasyonlar ve Dis Iliskiler Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Veli Ozan Çakir atandi.

Dr. Enes Efendioglu kimdir?

Dr. Enes Efendioglu, aslen Bati Trakya- Gümülcine’li bir ailenin 2 çocugundan biridir. Egitimini Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi’nde, doktora düzeyinde çalismalarini Hacettepe Üniversitesi Halk Sagligi Enstitüsü’nde tamamlamistir.

Egitimi sirasinda ABD’de Wisconsin Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalinda çalismis ve sonrasinda Harvard Tip Fakültesi McLean Hospital’da arastirmaci olarak bulunmus ve çalismalar yürütmüstür.

2019 yili Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nda bir konusma gerçeklestiren Enes Efendioglu, ülkemizi BM’de temsil eden ve Genel Kurul döneminde konusma gerçeklestiren ilk 30 yas alti Türk olarak da kayitlara geçmistir.

Forbes dergisi tarafindan küresel düzlemde her yil seçilen 30 Alti 30 listesine giren Enes Efendioglu farklilik olusturan en basarili 30 genç arasinda yer almistir.

16 Kasim 2021 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanligi Bakanlik Makam oluru ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi olarak göreve baslayan Efendioglu, 31 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile bu göreve asaleten atanmistir. Ayni zamanda Agustos 2022 itibariyle Gençlik ve Spor Bakanligi Sosyal Iliskiler ve Iletisim Baskanligi görevini de yürüten Efendioglu, Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin (CDEJ) Fransa’da yapilan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeligine seçilmistir. Enes Efendioglu’nun bu göreve seçilmesiyle Türkiye, ilk kez CDEJ içerisinde Yönetim Kurulu Üyeligi seviyesinde temsil edilmis oldu.

Doç. Dr. Veli Ozan Çakir kimdir?

1980 yilinda Akçakoca’da dünyaya gelen Veli Ozan Çakir, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler (Ingilizce) bölümü mezunudur. Yüksek Lisans ve Doktora ögrenimini Istanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Çakir, spor sosyolojisi alanindaki doktora tezini 2014 yilinda tamamlamis, 2018 yilinda da spor bilimleri temel alaninda ‘doçent’ unvani almistir. Çakir, 2016 yilinda Istanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiligi Bölümü’ne ögretim üyesi olarak atanmistir.

Ulusal ve uluslararasi hakemli bilimsel dergilerde yayinlanmis makaleleri, bilimsel kongrelerde sunulmus sözlü ve poster bildirileri bulunan Çakir’in “Spor Sosyolojisi” ve “Sporun Sosyolojik Temelleri” isimli iki adet kitabi yayinlanmistir.

2003 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi bünyesinde görev yapmaya baslayan Çakir, Spor AS Organizasyon Müdürlügü ve Spor AS Tesisler Müdürlügü görevlerinin yani sira IBB Gençlik ve Spor Müdürlügü’nün kurucu kadrosunda genel koordinatör olarak görev almistir.

2004 - 2008 yillari arasinda Dünya Satranç Federasyonu Okullarda Satranç Komitesi üyeligi, 2013-2016 yillari arasinda ise Avrupa Masa Tenisi Birligi Asbaskanligi görevinde bulundu. Satranç, masa tenisi, atletizm ve futbol branslarinda görev aldi. Satranç antrenörlügü yapti.

2017 yilindan bu yana Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi olarak görev yapan Çakir, 2018 yilinda Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Baskanligina seçilmistir. Çakir, bu görevlerinin yani sira Istanbul Olimpiyat Oyunlari Hazirlik ve Düzenleme Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Baskani sifatiyla da görevine devam etmektedir.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Veli Ozan Çakir; çok iyi düzeyde Ingilizce, orta düzeyde Almanca, Rusça ve Fransizca bilmektedir.

Kaynak: İHA