Kastamonuspor, 68 Aksaray Belediyesyor Maçinin Hazirliklarini Sürdürüyor

Son 4 karsilasmadan galibiyetle ayrilarak seri yakalayan Kastamonuspor, hafta sonu karsilasacagi 68 Aksaray Belediyespor maçinin hazirliklarini sürdürüyor.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta sampiyonluk mücadelesi veren Kastamonuspor, yeni teknik patronu Firat Gül’ün göreve gelmesiyle birlikte çiktigi son 4 karsilasmadan da galibiyetle ayrildi. Ligin ilk yarisinda elde ettigi 7 puanlik liderlik farkini üst üste aldigi kötü sonuçlarin ardindan kaybeden Kastamonuspor, yakaladigi galibiyet serisiyle Igdir FK’yi geride birakti. Lider Amedspor ile arasinda 1 puan fark bulunan Kastamonu ekibi, hafta sonu oynayacagi 68 Aksaray Belediyespor karsilasmasinin hazirliklarini sürdürüyor. Ismail Dikmenli Tesisleri’nde çalismalarina devam ettiren Kastamonuspor, Aksaray maçindan da galibiyetle ayrilarak rakiplerinin puan kaybetmesini hedefliyor.

17 Mart Pazar günü saat 14.00’te Gazi Stadyumu’nda oynanacak mücadeke öncesi Kastamonuspor’da, sari kart cezalisi Timur Temeltas ile sakatliklari bulunan Oguz Yilmaz ve Batuhan Gebecelioglu forma giyemeyecek.

“Nasil kazanmamiz gerekiyorsa o sekilde oynayacagiz”

Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada güzel bir seri yakaladiklarini ifade ederek, “Bu hafta gerçekten çok ciddi bir deplasmanda galibiyet aldik. Çünkü rakibimizin düsme sorunu vardi. Düzcespor da neyi varsa sahada ortaya koydu. O yüzden zor bir maç oldu. Kastamonuspor, zaman zaman oyun içerisinde dalgalanmalar olabilir, zaman zaman skora yönelik oynayabilir ama hiçbir zaman gayretinden, mücadelesinden ödün vermeyecek. Biz, sartlar ne olursa olsun her zaman sonuç odakli oynayacagiz. Çünkü puan anlaminda hiç kredimiz yok. Çiktigimiz maçlardan 3 puan almak için nasil bir oyun oynanmasi gerekiyorsa bu 4 maçta nasil oynadiysak bundan sonraki maçlarda da oynayacagiz” dedi.



"Aksaray, ligin iyi oyuncularina sahip bir takim"

68 Aksaray Belediyespor’un ligin güçlü takimlarindan bir tanesi oldugunu söyleyen Gül, “Aksaray, ligin iyi oyuncularina sahip bir takim. Kadro olarak degerlendirdiginizde kötü bir takim degil hatta iyi bir takim diyebiliriz. Zaman zaman onlar da ligde düsüsler yasamislar. Dalgalanmalar olmus, üst üste maglubiyetler almislar ama 2. Lig’in iyi takimlarindan bir tanesi oluyorlar. Santrforundan defansina kadar bu ligde hem tecrübeli hem potansiyelli genç oyunculari da bulunuyor. Zor bir maç olacak. Zaten kolay bir maç kalmadi. Çünkü artik ligin sonu yaklasti, düsme potasi daraldi, play-off potasi daraldi, sampiyonluk yarisi kizisti, o yüzden kolay bir maç yok, her maç zor geçecek. Bunun farkindayiz. Hiçbir rakibimizi küçümsemeyecegiz. Hiçbir rakibimizi de gözümüzde büyütmeden maçlari nasil kazanmamis gerekiyorsa o sekilde hazirlanmaya devam edecegiz” diye konustu.



“Psikolojik olarak demoralize olmus bir takimi tekrar ayaga kaldirdik”

Kastamonuspor’un ligin ikinci devresinde kötü futbol oynadigi yönündeki elestirilere de cevap veren Gül, “Pozisyon vermeyen bir takim olarak degerlendirdiginizde organize atak yemeyen bir takim olarak degerlendirdiginizde ben, takimimi basarili görüyorum. Çünkü sampiyonluk için oynuyorsunuz, atacaginiz her gol size 3 puan getirir. O 3 puan da sizi sampiyon yapar. Ben, burada biraz daha akilci davranmamiz gerektigini düsünüyorum. Çünkü ligin boyu kisaldi, bundan sonra stratejik oynamamiz gerekiyor. Zaman zaman topu rakibe veriyoruz ama oyunun kontrolünü kaybetmiyoruz. Bence bu önemli, bu yolda da belli bir mesafeyi kat ettik” ifadelerini kullandi.

“Taraftarimizi Aksaray maçinda statta görmek istiyoruz”

Son haftalarda iyi bir çikislarinin oldugunu belirten Kastamonuspor Takim Kaptani Abdulaziz Solmaz ise, “Allah’a sükür maçlarimizi kayipsiz geçiyoruz. Tabii ki zorlaniyoruz ama kazanmasini da biliyoruz. Iyi bir takimiz, hocamiz geldikten sonrada 4 maçta 4 galibiyet alarak iyi bir galibiyet serisi yakaladik. Kalan son 8 maçimizin hepsi de zor. Sampiyonluk yarisi var, küme düsme potasi da var. Bu yüzden diger takimlarda kazaniyor. Igdir FK biraz arka planda kaldi ama onlarda iyi bir takim ve rakip. Önümüzde daha 8 maç var. Iyi bir takimiz, iyi bir ekibiz, su anda takim ve yönetim olarak, sehir olarak sampiyonluga odaklanmis bulunuyoruz. Simdi içeride oynayacagimiz zor bir Aksaray maçi var. Insallah taraftarimizla yogun bir ragbet gösterirler ve içeride oynadigimiz Aksaray maçindan da taraftarimizin destekleriyle üç puan ile ayriliriz. Iyi bir moral ile insallah Kastamonu’dan Iskenderun maçina gideriz. Oradan da moralli bir sekilde sehrimize dönmek istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA