Türkiye Sampiyonu Aydin'in Hedefi, Dünya Kupasi Ve Avrupa Oyunlari

Anadolu Üniversitesi ögrencisi ve sporcusu olan Ahmet Aydin, Üniversiteler arasi Türkiye kick boks sampiyonasinda 57 kilogram "Point Fighting" bransinda birinci oldu.

Sporcu Ahmet Aydin, bir ay önce tekvando da Avrupa sampiyonu oldugunu simdi ise Üniversiteler arasi kick boksta Türkiye birincisi oldugunu belirti. Basarisiyla hem üniversitesini hem de Eskisehir’i birincilikle gururlandiran Aydin, hedefinin Istanbul’da yapilacak olan Dünya Kupasi ve Macaristan’da yapilacak olan Avrupa Oyunlari oldugunu söyledi.

Eskisehir Anadolu Üniversitesini ve Türkiye’yi Macaristan’da yapilacak olan üniversiteler arasi Dünya Sampiyonasi ve Avrupa Oyunlarinda temsil edecek olan Ahmet Aydin, milli olmasina ragmen sürecin zor geçtigini yeni bransinda basarili olmak için birçok ili gezmek ve o illerde antrenman yapmak zorunda kaldigini ifade etti.

Aydin, bu süreçte yaninda olan antrenörleri Musa Coskun ve Anadolu Üniversitesi hocalari Osman hoca ve Yildirim hocasina katkilarindan dolayi tesekkür etti.

"Basarili olmak için bir kaç il gezdim"

Anadolu Üniversitesinde ögrenci ve sporcusu olan Ahmet Aydin, zor sartlarda basariyi elde ettigini ancak bu süreçte desteklerine esirgemen hocalari ve Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sayin Fuat Erdal’a tesekkürlerini ileterek söyle konustu:

“Kick boksta bir birincilik elde ettim. Aslinda 4 aydir kick boksla ugrasiyorum. Yogun bir çalisma sürecine girdik antrenörüm ile beraber. Bu süreçte de ilk basta bir Türkiye üçüncülügü aldik. Sonrasinda da üniversiteler arasinda Türkiye birincisi oldum. Zor bir süreçti. Saglam bir üniversite vardi karsimda daha önce dünya sampiyonu olmus bir sporcuyla yaristim ama bir sekilde orayi da hallettik. Tekvando geçmisim oldugu için aslinda avantajim tekmelerdi. Tekvandoda uluslararasi basarilarim ve milli sporculugu var. Hatta bir ay önce de Avrupa sampiyonu olduk tekvandoda. Bu sürecin devaminda biraz onlardan farkim, onlar daha çok yumruk kullandigi için ben tekmelerime odaklandim. Her gün antrenman yapmak zorundaydim. 2 saat antrenman yaptim. Son bir ay içinde 4 tane müsabaka ya katildim. 4 hafta boyunca müsabakalardaydim ve hepsinde derece çikarttim. Zor bir süreç oluyor psikolojik olarak sizi çok yoruyor. Fizikken zaten Uluslararasi Spor yaptigimiz için aliskinim ama farkli bir bransti yeni bir ortam görecektim. Buna hazirlanmak için bir kaç ili gezmem gerekti oralarda antrenman yaptim. Musa hocam gezdirebilen bir hocamdi bu konuda sansliydim. Suan 2 tane hedefim var. Birincisi nisan ayinda Istanbul’da yapilacak olan Dünya Kupasi; orada birinci olmak istiyorum. Ikinci hedefim ise Macaristan’da yapilan Avrupa Oyunlari var. Iki branstan da katilmak istiyorum tekvando ve kick boks olmak üzere orada da sampiyon olmak istiyorum. Bunun içinde suan elimden geleni yapiyorum. Üniversitem bünyesinde Osman hocam olsun Yildirim hocam olsun özel antrenmanlar yapiyoruz. Zaten rektörümüz arkamizda basaracagimiza inaniyoruz. Gereken tüm desteklerin verildigine inaniyorum. Bende elimden geleni yapacagim” dedi.

Kaynak: İHA