Fenerbahçe Çeyrek Final Için Sahada

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövansinda yarin sahasinda Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise’i konuk edecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövans maçinda Fenerbahçe, yarin 20.45’te Ülker Stadyumu’nda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile karsi karsiya gelecek. Geçtigimiz hafta oynanan ilk maçi Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic’in golleriyle 3-0 kazanan sari-lacivertliler, avantajla bir sekilde Istanbul’da dönmüstü. Fenerbahçe, sahadan galibiyet, beraberlik ya da 2 farkli maglubiyetle ayrilmasi halinde çeyrek finale yükselecek.

Avrupa kupalarinda 268. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 267 kez boy gösterdi. Bu süreçte 106 galibiyet alan sari-lacivertliler, 55 müsabakada berabere kalirken, 106 maçta da sahadan yenilgiyle ayrildi. Geride kalan karsilasmalarda Kanarya rakip fileleri 363 kez havalandirirken, kalesinde ise 380 gol gördü.

Avrupa Konferans Ligi’nde 16. maç

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 16. kez mücadele edecek. Kanarya, bu organizasyonda oynadigi 15 müsabakada 11 galibiyet elde ederken, 4 kez de maglup oldu. Sari-lacivertliler söz konusu mücadelelerde 41 gol sevinci yasarken, kalesinde ise 19 gole engel olamadi.

Belçika takimlari ile 10. kez

Union SG ile ikinci kez karsilasacak olan Fenerbahçe, bugüne kadar Belçika ekipleriyle 9 müsabakaya çikti. Anderlecht ile Avrupa Sampiyon Kulüpler Kupasi, Sampiyonlar Ligi elemeleri ve Avrupa Ligi’nde toplam 6 kez karsi karsiya gelen Fenerbahçe, Royal Antwerp ile de 2 kez Avrupa Ligi gruplarinda kozlarini paylasti. Kanarya, geride kalan karsilasmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi.

Fenerbahçe’de eksikler

Son 16 turunun ilk maçinda sari kart görerek cezali duruma düsen Rade Krunic, rövansta forma giyemeyecek. Sakatliklari bulunan Çaglar Söyüncü, Joshua King ve Leonardo Bonucci’nin de tedavileri sürüyor. Takimla birlikte çalismalara baslayan Rodrigo Becao’nun kadroda yer almasi bekleniyor.

Union SG, Belçika’da lider

Belçika Ligi’nde 29 maça çikan Union Saint-Gilloise, 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 maglubiyetle topladigi 69 puanla liderlik koltugunda oturuyor. Ligde son 23 maçta yenilmezlik serisi bulunan sari-lacivertliler, 62 gol atarken, kalesinde de 30 gol gördü.

Kadiköy’de son 12 maçta namaglup

Geçtigimiz sezon UEFA Avrupa Ligi grubunu namaglup tamamlayarak gruptan lider çikan Fenerbahçe, son 16 turunda Sevilla’ya elenmisti. Sari-lacivertliler, bu organizasyonda iç sahada 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Bu sezon ise Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, evindeki 6 maçin tamamini kazanmayi basardi. Kanarya, Avrupa’da sahasinda çiktigi son 12 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik aldi.

En golcü Michy Batshuayi

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde bu sezon en golcü ismi 6 golle Belçikali futbolcu Michy Batshuayi oldu. Sirp futbolcu Dusan Tadic 5 gollük katki saglarken, Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko ile milli futbolcu Irfan Can Kahveci de 4’er gol kaydetti.



Nikola Dabanovic düdük çalacak

Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise arasinda oynanacak müsabakada Karadag Futbol Federasyonu’ndan Nikola Dabanovic düdük çalacak. Hakem Dabanovic’in yardimciliklarini Vladan Todorovic ile Srdan Jovanovic yapacak. Maçin 4. hakemi ise Milos Bokovic olacak. Zorlu mücadelenin Video Yardimci Hakemi (VAR) Carlos del Cerro Grande, AVAR’da Fran Jovic görev yapacak.

Kaynak: İHA