Baskan Celal Köse, TFF'yi Göreve Davet Etti

Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulübü Baskani Celal Köse hafta sonu oynanan Murat 2020 Genç Spor maçinda çikan olaylarin takipçisi olduklarini söyleyerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) göreve davet etti.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup’ta liderligini sürdüren Yozgat Belediyesi Bozokspor, 19. haftada Bingöl temsilcisi Murat 2020 Gençspor ile deplasmanda karsi karsiya geldi. Müsabaka öncesi yasanan saha olaylari nedeniyle karsilasma 25 dakika geç basladi.

90 dakikada boyunca gergin anlarin yasandigi maçta Yozgat Belediyesi Bozoksporlu oyuncular 11 sari kart ve 3 kirmizi kart gördü. Mücadeleyi ise Bingöl temsilcisi Murat 2020 Gençspor 4-0’lik skorla kazandi.

Karsilasma sonrasi açiklama yapan Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulüp Baskani Celal Köse, yasanan olaylarin takipçisi olduklarini söyleyerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve çagirdi. Kentin ve Yozgat sporunun sahipsiz olmadigini ifade eden Köse, Murat 2020 Gençspor karsilasmasinda yasanan olaylarda güvenlik zafiyetinin hat safhada oldugunu ve Diyarbakir bölgesi hakemlerinden Onur Sekman’in karsilasma boyunca rakip lehine yanli tutum sergiledigini ifade etti.

Karsilasmada yasanan olaylarla ilgili yasal islemlere de basladiklarini anlatan Baskan Celal Köse, taraftarlari sagduyuya davet ederek, 3. Lig için kenetlenmelerini istedi. Yozgat Belediyesi Bozokspor’un ligi sampiyon olarak tamamlayacagini da vurgulayan Köse, son hafta oynanacak 12 Bingölspor karsilasmasina sampiyonlugu garantilemis olarak çikacaklarini söyledi.



"Hakemin yanli tutumu karsilasma boyunca devam etti"

Murat 2020 Genç Spor Kulübü ile oynanan karsilasmayi yöneten Diyarbakir bölgesi hakemlerinden Onur Sekman’in yanli tutum sergiledigini söyleyen Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulubü Baskani Celal Köse, "Vicdani olan, insafi olan hiçbir hakemin yapmayacagi hatalar var. Zaten maç öncesinde Genç Murat taraftari ortami çok gerdi. Sanki burada bir is baslarina gelmis gibi, sanki burada onlar dislanmis gibi, sanki olayi baska bir siyasi veya baska bir etnik kökene baglamis gibi aralarinda Yozgat Belediyesi Bozokspor’u hedef aldilar. Bu yaziktir, günahtir. Maç öncesi çok gerdiler ve maç esnasinda daha oynanmadan, yüzlerce insanin sahada cirit atmasi ve bizim hocamizi dövmeleri diger oyuncularimizin isinma esnasinda torpil firlatmalari ve onlari tahrik etmeleri, onlarin üstüne yürümeleri bu kolay yutulur bir sey degil. Yaziktir, günahtir. Maç 25 dakika geç basladi.

Maçin baslamasiyla yanli ve tarafli yönetim hala devam etti. BAL’da böyle bir sey var mi? 8 puan farkla lidersin. Ligin en iyi oyuncularina sahipsin. Ligin en iyi takimisin ve bir sikintin yok. Durup dururken niye 11 tane sari kart yiyesin, 3 tane kirmizi kart, var mi böyle bir sey? Orada tarafli bir hakem vardi. Hakem, sen bunun vebalini bu dünyada vermeyebilirsin ama ahirette ne yapacaksin. Biz gereken her türlü hukuki islemleri baslatacagiz" dedi.



"Güvenlik zafiyeti hat safhadaydi"

Karsilasmada güvenlik zafiyetinin oldugunu ve yasanan olaylarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve davet ettiklerini söyleyen Baskan Köse, "Sahada olmamasi lazim gelen ne kadar adam varsa sahanin içinde. Emniyetimiz ne yapiyor bu arada? Bir güvenlik zafiyeti de var. Maç baslayacak, 20 dakika geçmis hala maç baslamiyor. Sahanin içinde emniyetten baska herkes var. Biz Içisleri Bakan Yardimcimizi aradik, Bingöl valimizi aradik ve olaylarla ilgili uyardik. Biz hiç taraftar götürmedik ki ortam gerilmesin diye, kavga çikmasin diye. Sadece teknik ekip ve futbolcularimiz var. Nerede kardeslik? Nerede baris? Taraftarimiz olsa desen ki taraftarlar birbirine girdi. Futbolcu çikmis isini yapiyor. Niye bu kadar güvenlik zafiyeti var? Yaziktir günahtir, bu sehrin emegi var, bu sehrin emegini kimseye yedirmeyiz biz. Öyle kolay degil. Yozgat, sahipsiz degil, spor sahipsiz degil. Bunlarin bir bir hesabini soracagiz. Ortami germesinler. Herkes adam gibi çiksin maçini oynasin. Yener ya da yenilirsin o ayri bir sey. Ayak oyunlariyla kavgayla olmaz bu isler. Hileyle, hurdayla olmaz bu isler. Federasyonu da göreve davet ediyorum. Ilgili herkesi göreve davet ediyorum. Her türlü yasal islemleri de baslatacagiz. Ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Biz susuyorsak efendiligimizden susuyoruz. Bizim de sabrimiz var. Sabrimizi da tasirmasinlar" seklinde konustu.



"3 puanimiz gasp edildi, Bingöl’de kiyim vardi"

Hala 5 puan farkla lider olduklarini ve ligi sampiyonlukla tamamlayacaklarini da belirten Köse, taraftarin kenetlenmesini istedi. Baskan Köse, "Taraftarimiz da söyle bir kitlensin artik, tüm dinamikler harekete geçsin. Bu firsattir. 5 puan öndeyiz, Tamam 3 puanimiz böyle gitti, alindi, zorla gasp edildi resmen. Orada kiyim oldu. Ama 5 puan farkla hala lideriz. Kim ne derse desin. Belki de daha ileride daha fazla açacagiz makasi ve Allah’in izniyle biz söke söke sampiyon olacagiz. Yani taraftarimiz da dirayetli olsun, güçlü olsun, simsiki olsun. Sehrinin, takiminin böyle arkasinda zimba gibi dursun. Biz de onlardan almis oldugumuz güçle daha fazla insallah mücadele verelim" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA