Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müsavirligi, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda oynanan maçlar sonrasi aralarinda Galatasaray, Fenerbahçe ve Besiktas’in da oldugu 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen takimlari açikladi.

Buna göre; Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas, Antalyaspor, Kasimpasa ve Gaziantep FK ’çirkin ve kötü tezahürati’ nedeniyle, Fenerbahçe, Besiktas, Adana Demirspor, Hatayspor da ’saha olaylari’ nedeniyle disipline gönderildi.

Galatasaray ve Kulüp Baskani Dursun Özbek’in 11.03.2024 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayinlanan açiklamalarda yer alan “hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar” nedeniyle ayri ayri PFDK’ya sevk edildi.

Kayserisporlu futbolcu Arif Kocaman’in Hatayspor müsabakasinda ’kural disi hareketi’ nedeniyle; Pendikspor Teknik Direktörü Ibrahim Üzülmez’in sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle disipline gönderildi.

Fenerbahçe, Pendikspor karsilasmasinda talimatlara aykiri hareketi ve 6 futbolcusunun sari kart görmesi nedeniyle takim halinde sportmenlige aykiri hareketi; Pendikspor’un 4 futbolcusunun sari kart ve 2 futbolcusunun kirmizi kart görmesi nedeniyle takim halinde sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Gaziantep FK Baskani Memik Yilmaz ve Gaziantep FK görevlisi Sezer Baran Kulug ’talimatlara aykiri hareketi’ nedeniyle disiplin kuruluna gönderildigi açiklandi.

Kaynak: İHA